Pretraga

Gotovo je: Instagram ukinuo značajku zbog koje je ‘stalkanje’ sada znatno otežano

A- A+

Osim što na Instagramu možete pregledati koje ste objave u prošlosti ‘lajkali’, kroz karticu ‘following’ moguće je pregledati i aktivnosti vaših prijatelja na toj društvenoj mreži. No, brojni korisnici ovih su dana primijetili kako im je Instagram ukinuo tu mogućnost.

Foto: srednja.hr

Instagram je ovih dana u svojoj posljednjoj verziji aplikacije ukinuo karticu ‘following’. U njoj su korisnici mogli vidjeti gotovo sve aktivnosti svojih insta-prijatelja: što ‘lajkaju’, što komentiraju i koga prate.

Izdvojeni članak

Oprez: Svi ih šaljemo putem WhatsAppa, a hakeri nam zbog njih mogu ukrasti čak i fotografije

Značajku koristio mali broj ljudi

Kartica ‘following’ bila je dostupna klikom na ikonu srca i nalazila se odmah uz karticu ‘you’ u kojoj su korisnicima bile vidljive vlastite notifikacije. Nova verzija Instagrama sada ima samo značajku ‘activity’.

Izdvojeni članak

Savjeti za najbolji story na Instagramu u tri različite situacije

Kako su pojasnili iz kompanije, karticu ‘following’ ionako je koristio tek manji broj ljudi, a za otkrivanje novih sadržaja i zanimljivih im profila korisnici ionako imaju na raspolaganju ‘explore tab’.

Kako piše portal Tech Crunch, ‘following’ je u mnogo slučajeva stvarao više problema nego bio koristan Instagramerima. Primjerice, osobe u predanoj romantičnoj vezi nalazile bi se u problemima ako bi prečesto ‘lajkale’ objave drugih muškaraca ili djevojaka. Isto tako, korisnici koji nisu odmah odgovorili na poruku prijatelja i pravili se da nisu ‘online’ bili bi uhvaćeni u svojoj maloj laži kada ‘lajkaju’ ili komentiraju sadržaj drugima.

Uz to, ‘following’ kartica nerijetko je bila i izvor zvjezdanih tračeva jer je otkrivala koga pojedini celebrityji prate, što se često tumačilo kao naznaka novog prijateljstva, poslovnog odnosa ili neke druge veze.

Većini korisnika kartica ‘following’ već je nedostupna, a kako piše spomenuti izvor, potpuno će iz aplikacije biti uklonjena do kraja ovoga tjedna. Podsjetimo za kraj, poseban prozorčić u kojemu su korisnici u stvarnom vremenu mogli pratiti aktivnosti svojih prijatelja imao je i Facebook, a i na toj je društvenoj mreži tzv. ‘stalker feed’ uklonjen još prije nekoliko godina.

Gotovo je: Instagram ukinuo značajku zbog koje je ‘stalkanje’ sada znatno otežano
Share via
Copy link
Powered by Social Snap