Pretraga

Instagram mijenja naslovnicu: Poslušali vapaje korisnika i uvode dvije promijene koje smo dugo čekali

A- A+

Jedna od promjena koju je Instagram uveo još 2016., a oko koje su se žalili brojni korisnici mreže ta je da objave više nisu poredane kronološki već im je naslovna stranica oblikovana algoritmički pa im se na vrhu pojavljuju objave stare i po nekoliko dana. Algoritmički oblikovanu naslovnicu Instagram neće mijenjati, ali kako su nedavno izvijestili iz kompanije, na naslovnici će promicati novije objave. Uz to, korisnici dobivaju još jednu značajku koja bi im trebala olakšati korištenje Instagrama.

foto: pixabay

Dugo su korisnici kritizirali ukidanje kronološke i uvođenje algoritmički oblikovane naslovnice Instagrama, zbog koje im se nerijetko na vrhu pojavljuju objave stare i nekoliko dana. Nova verzija aplikacije nastavlja s algoritmički oblikovanom naslovnicom, ali će promicati prikazivanje novijih objava pri vrhu naslovne stranice korisnika, piše The Independent.

Izdvojeni članak

Ne možete osmisliti opis svoje genijalne fotke za Instagram? Postoji jednostavan alat koji će to učiniti umjesto vas

– S ovim izmjenama vaš feed izgledat će svježije i nećete propustiti trenutke do kojih vam je stalo. Ako vaša najbolja prijateljica podijeli selfie s odmora u Australiji, on će vas čekati kada se probudite, priopćili su iz kompanije.

Drugi problem oko kojega su se korisnici žalili taj je da im se tijekom pregleda, naslovnica povremeno osvježava sama od sebe i prebacuje ih automatski na vrh feeda. To se također više neće događati, već će korisnici dobiti značajku ‘New Post’. Pritiskom na nju, vraćaju se na vrh naslovnice i mogu pregledavati najnovije objave.

Sve ove promjene uvode se s namjerom da Instagram postane aktualnija mreža, budući da su se korisnici žalili kako im vremenska crta izgleda neaktivno jer vide veliku količinu objava starih i po nekoliko dana.

– Naš je cilj postati najbolje mjesto za dijeljenje sadržaja i povezivanje s ljudima i interesima koji vam najviše znače, poručuju iz Instagrama.

Copy link
Powered by Social Snap