Pretraga

Na Instagram stigla nova ikona, jeste li ju primijetili? Provjerili smo čemu služi

Na pojedinim većim Instagram profilima dostupna je nova ikona. Nalazi se u alatnoj traci iznad objavljenih fotografija, a nalik je otvorenoj knjizi ili časopisu. Riječ je o alatu koji se naziva Guides, odnosno na hrvatskom, Vodiči.

Screenshot: Instagram

Instagram je nedavno uveo novi alat koji se naziva Guides, a postao je dostupan i pojedinim korisnicima s više pratitelja u Hrvatskoj. Riječ je o posebnoj vrsti objave nalik blogu, u kojoj korisnik svojim pratiteljima daje korisne savjete, a tekst može biti ‘prelomljen’ prijašnjim slikovnim ili video objavama korisnika.

Primjerice, fitness treneri (jer je Guides za sada dostupan korisnicima s većim brojem pratitelja) mogu objaviti Guides u kojem pojašnjavaju neke vrste vježbi, a onda između odlomaka teksta umetnuti video sa svog profila u kojem pokazuju tu vježbu.

Kako su pojasnili iz Instagrama, ova značajka nastala je tijekom epidemije, a s ciljem da Instagram postane mjesto na kojemu korisnici mogu pronaći pouzdane informacije i inspirirati se kroz omiljene korisničke račune. S obzirom na to da su brojne zemlje bile u ‘lockdownu’, Guides je najprije bio uveden na profile organizacija koje se bave očuvanjem mentalnog zdravlja ili društveno korisnim radom.

Neki od korisnika na čijim profilima možete vidjeti Guides su @oprrosti, @headstogether, @healthmagazine.

Izvor: about.instagram.com

Na Instagram stigla nova ikona, jeste li ju primijetili? Provjerili smo čemu služi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap