Pretraga

Instagram uvodi novu aplikaciju u 170 zemalja svijeta: Evo o čemu se radi

A- A+

Instagram je najavio da će u 170 zemalja svijeta uvesti novu aplikaciju. Zauzet će manje prostora i bolje će raditi na starijim uređajima.

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Nova Instagram aplikacija, zapravo njena ‘lite’ verzija koju će bez problema pokretati i stariji telefoni sa sporijom internetskom vezom uskoro izlazi u 170 zemalja svijeta, piše Reuters.

Instagram Lite bit će dostupan na pametnim telefonima s android operacijskim sustavom. Za instalaciju će potrebno biti samo 2 megabajte memorije za pohranu, što je smanjenje od petnaest puta u odnosu na 30 megabajta koliko temeljna Instagram aplikacija zauzima. Osim toga, Instagram Lite, piše Reuters, normalno će raditi čak i na 2G podatkovnoj mreži, što će olakšati korisnicima koji imaju sporiju mobilnu vezu.

– Koristi puno manje podatkovnog prometa pa ako imate manji paket u tarifi, neće vam ponestati interneta od korištenja usluge. Ideja je dati korisnicima jednako iskustvo Instagrama, rekao je Tzach Hadar

To je dosta precizno budući da bi Instagram Lite aplikacija trebala podržavati Reels i IGTV te većinu značajki koje karakteriziraju standardno Instagram iskustvo. Takva ‘lite’ aplikacija Facebooka postoji na globalnoj razini već pet godina.

instagram
Share via
Copy link
Powered by Social Snap