Pretraga

Nova “Snježna kraljica” 17-godišnja Amerikanka

A- A+

www.hrt.hr

Nova Snježna kraljica je 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin. Ova mlada skijašica najboljim vremenom u obje vožnje, pobjedila je u slalomskoj utrci na Sljemenu. To joj je već druga pobjeda u karijeri, a kao svog najvećeg uzora navodi Janicu Kostelić, s kojom se redovito čuje elektroničkom poštom.

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je tradicionalnog sljemenskog slaloma. Ova 17-godišnja skijašica suvereno je došla do pobjede, najboljim vremenom u obje vožnje. Druga seniorska pobjeda u karijeri došla je samo nekoliko dana nakon prve, kada je Mikaela trijumfirala u švedskom Areu.

– Prošle sezone nisam uspjela stići do cilja, a sada sam eto pobijedila. Vjerujem da će sada biti pritiska, što od medija, a što od novih sponzora, ali ne želim se zamarati time, još sam dijete, rekla je mlada američka skijašica, koja je plijenila pozornost svojom neposrednošću i duhovitošću na presici nakon utrke.

Glavna favoritkinja, inače vodeća u ukupnom poretku svjetskog kupa Tina Maze, u prvoj vožnji bila je druga, ali je u drugoj preuzela dosta rizika te nagazila jedna vrata i odustala.

Pobjednica Mikaela Shiffrin navela je Janicu Kostelić kao svog skijaškog uzora.

– Janicu sam često s roditeljima gledala kao mala. Njezino skijanje urezalo mi se u sjećanje. Janica je prava skijašica i trudim se biti kao ona, želim postići ono što je ona napravila u karijeri. Želim sve osvojiti, ali isto tako znam da ima mnogo djevojaka koje isto žele učiniti, ali i onih koje to mogu učiniti, pojasnila je pobjednica utrke, te dodala kako je Janica često savjetuje putem elektroničke pošte.

Drugoplasirana u utrci bila je Šveđanka Frida Hansdotte, dok je treće mjesto zauzela Erin Mielzynski. Hrvatska je imala dvije predstavnice, od kojih je 16-godišnja Andrea Komšić zauzela 48. mjesto, nedovoljno za drugu vožnju, a Sofija Novoselić nije stigla do cilja.

Utrci je prisustvovalo oko devet tisuća posjetitelja.

Copy link
Powered by Social Snap