Pretraga

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u ožujku

A- A+

Institut hrvatske glazbe i sustav Playkontrol objavljuju svakog tjedna ljestvice top 40 najčešće emitiranih pjesama na 80 radijskih postaja Lijepe naše. Prema četiri ožujske ljestvice prvo mjesto zauzima Elementalov hit ‘Goli i bosi’. Tri tjedna su bili na čelu HR Top 40, dok su u prošlom pali na drugo mjesto. Evo i koje su se ostale pjesme učestalo slušale.

Screenshot: YouTube

U mjesecu ožujku, najčešći odabir na 80 radijskih postaja u Hrvatskoj bila je pjesma ‘Goli i bosi’ grupe Elemental. Naime, od četiri ljestvice, koje svakog tjedna objavljuju Institut hrvatske glazbe zajedno u suradnji sa sustavom Playkontrol, spomenuti se hit tri puta našao na čelu HR Top 40, dok je u prošlom tjednu bio na drugom mjestu. Dodajmo da ‘Goli i bosi’ imaju i blizu 200 tisuća pogleda na YouTubeu.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u 2014. godini

– Baš nas je razveselilo kako se pjesma u samo nekoliko tjedana raketirala na prvo mjesto! Hvala svim radijskim urednicima i kužerima koji je puštaju i koji su zaslužni za ovo!

Nama Goli i bosi mnogo znači – smatramo da progovara u ime ljudi koji cijene male stvari, one koje se ne kupuju novcem.
Hvala što ste puštanjem pjesme i vi prihvatili takav svjetonazor i proširili malo pozitive, komentirali su zadovoljno iz Elementala za IHG, još kada su preuzeli vrh ljestvice početkom mjeseca.

Tu su se zadržali sve do nove, aktualne liste, koja je zabilježila podatke od prošlog tjedna.

Na prvo mjesto se strelovito uspeo Boris Novković s pjesmom ‘Reci mi’. Naime, njegova je pjesma napravila svojevrsni kuriozitet, time što je u prvom tjednu emitiranja odmah osvojila radijske urednike diljem zemlje i dospjela na čelo HR Top 40.

Od pjesama koje su se često puštale u ožujku valja izdvojiti Vannin ‘Probaj’ (plasmani po tjednima – 2., 2., 3., 4.), ‘Jer je pjesma dio nas’ Nene Belana & Fiumensa (4., 3., 5., 8.) te ‘Krik’ Tonya Cetinskog (3., 7., 6., 10.).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap