Pretraga

Student zagrebačkog ADU-a opjevao neraskidivu vezu između njega i bake, puretine i francuske

A- A+

Baka, unuci, blagdani, ima neka tajna veza između ovog trojstva. Slično je s francuskom, puretinom i mlincima, iako osobno smatramo da je u novom YouTube videu Luke Tokića janjetina nepravedno zaboravljena. Ali ok, nije ovdje riječ o hrani, već o pjesmi studenta Akademije dramske umjetnosti, koji se uoči ovogodišnjih blagdana odlučio napraviti epopeju o svojoj baki, iako ima dvije.

foto: screenshot| www.youtube.com

Nit smo mi neki veliki stručnjaci za hrvatske YouTube kanale, nit je Luka Tokić neki ‘super sonični lik’ koji objavi video i odmah ga pogleda nekoliko milijuna ljudi. Slučajno ga znamo pa pratimo njegov kanal, koji je tek na početku razvoja, i svaki puta se oraspoložimo kada pogledamo njegov najnoviji uradak.

U Lukinom najnovijem videu, u kojem je ekranizirao svoju pjesmu o baki, čak smo se i prepoznali, a vjerujemo da će i mnogi naši čitatelji.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac osvojio brojne nagrade, a film iz osnovne prikazan mu je i na festivalu u Dubrovniku

Izrada trajala godinu dana pa objava pala u najboljem trenutku

– Čitava izrada je trajala oko godinu dana jer sam odugovlačio sa samim snimanje, a najteže je bilo snimiti glas, jer dosta često ne zvučim kao nešto što bih htio čuti pa sam morao puno ponavljati. I naravno, najteže je bilo imati vremena za to sve, jer sam radio i glazbu i spot, a nažalost video za YouTube nije važniji od faksa i posla, otvorio nam se Luka odmah na prvom pitanju.

Sva sreća da je sve to trajalo toliko dugo pa je pogodio savršen trenutak za objavu pjesme i spota o svojoj baki, čije su veze s unukom posebno snažne tijekom blagdana. Iako su mu posao i fakultetske obaveze glavne izlike za toliko odugovlačenje, valja napomenuti da je Luka protekle godine vrijeme koristio i na neke druge video uratke, koje je napravio u suradnji Vedranom Bratušekom, studentom pete godine povijesti i anglistike. Njihov najveći hit zapravo su online instrukcije iz matematike, u kojima su dokazali da je Isus Bog.

Oni su zapravo i kolege, jer Luka uz posao, ADU i posjete baki, studira i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Igrani film zagrebačkih srednjoškolaca prikazat će se na jednom od najjačih hrvatskih festivala

Kolega Vedran kao glas razuma

– Mislim da je moja primarna uloga u suradnji s Lukom odraz moje uloge u našem prijateljstvu: s jedne strane podrška i plodno tlo za ideje, ali i glas razuma kada je on potreban. Što se tiče samog projekta, volio bih kad bi on bio platforma na kojoj ćemo obojica moći što više stvarati i istraživati i eksperimentirati sa samom formom komedije, ali i medijima općenito. Za mene je poanta naše suradnje stvaranje nečega što do nas još nije postojalo, objašnjava Vedran, koji nam se kratko ubacio u naš razgovor.

Dodaje da ako uz to naprave nešto što se ljudima sviđa i što se smatra kvalitetnim i inteligentnim, onda su postigli sve čemu se u idealnom slučaju mogu nadati.

Luka nam pak kaže kako im nije važno da postanu zvijezde. Dovoljno bi im bilo kada bi mogli bar honorarno zarađivati od izrade ovakvih videa, ili bar montaže takvih uradaka, ili bar da njih dvoje mogu bezbrižno raditi ovakve videe uz neki drugi posao koji bi im omogućavao da se ovime bave bez nekog nepotrebnog pritiska.

Izdvojeni članak

[Video] Studenti Prava snimili urnebesnu božićnu pjesmu

‘Što se više opustiš dok nešto radiš, više tvoj stil izlazi van’

– Naš stil je još u nastajanju, uspjeli smo naći neke točke koje se stalno ponavljaju. Na primjer, sviđa mi se odnos između Vedranovog i mojeg lika, njihova ozbiljnost u pristupanju zadanim situacijama. Naravno tu je i činjenica da se potrudim napravit originalnu glazbu za svaki naš video, ali to je nešto što samo mi znamo. Generalno, mislim da što se više opustiš dok nešto radiš, više tvoj stil izlazi van, a za to treba vremena, ističe Luka, koji ne mari za time što nikada neće pobijediti na ‘Voiceu’.

Valjda mu je neugodno što smo ga, uz druge hrvatske YouTubere, odlučili predstaviti na našem web portalu pa je odlučio istaknuti neke mu konkurente, a možda i uzore za koje misli da su bolji od njega, ili da su lošiji pa nepravedno imaju više pogleda, jer imaju vezu u nekom masovnijem mediju.

– YouTube scena u Hrvatskoj se zahuktava i uz 2kitice, Luku Goretu, Vida Juračića imamo tu i dosta starijih youtubera. Na primjer, Plutons Productions, koje valja pogledati. A naravno, i najmlađi youtuberi kreću žestoko. Vjerojatno će doći do oformljavanja dva ili tri velika interesna bloka na hrvatskoj youtube sceni, koji će biti više usmjereni nekim komercijalnijim, odnosno umjetničkijim videima, što je izvrsno jer čim se nešto počne usustavljivati znači da počinje rasti, otkrio nam je Luka, a mi obećavamo da ćemo ih pokušati predstaviti u novoj godini.

Student ADU-a nam priznaje da mu druga baka još nije vidjela spot, nije joj ga još stigao pokazati, a vjerojatno i neće. Smatra kako je bolje da pod stare dane ne razmišlja o tome gdje je krenulo po krivu u životu njezinog unuka.

Na kraju i pogledajte najnoviji spot za pjesmu Moja baka i ja, koji je u svega dva dana pogledalo nekoliko stotina baka i unuka te ljubomornih djedova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap