Pretraga

Simpatični video u kojem nečija nona objašnjava kako spriječiti širenje virusa uljepšat će vam dan 

A- A+

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije koronavirusom je u svijetu zaraženo nešto više od 150 tisuća ljudi, dok je u Hrvatskoj za sada potvrđeno 46. slučajeva. Dok je vrhunac epidemije u Kini, gdje je zabilježen prvi slučaj, prošao, u Europi se on tek očekuje. Dobra vijest je da postoje mjere koje svaki pojedinac može poduzeti kako bi spriječio širenje zaraze. A glavne je u simpatičnom videu objasnila jedna nona iz Pule.

Screenshot: Facebook

Doprinos sprječavanju širenja koronavirusa može dati svatko od nas, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo redovito ažurira upute za pojedince. Svakako najvažnija među njima pravilno je i redovito pranje ruku, zatim kašljanje u lakat te izbjegavanje bliskih kontakata.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ministarstvo objavilo prva online predavanja za učenike, pogledajte kako izgledaju

Grad Pula zato je na svojim stranicama objavio video u kojemu jedna nona (jer bake znaju najbolje) na simpatičan način pojašnjava pravila ponašanja, a dio njih trebali bismo ih poštivati ne samo za vrijeme epidemije, nego i svakodnevno.

Osim poznatog pranja ruku i kihanja, odnosno kašljanja u lakat, kaže baka, nema ni bliskih kontakata, odnosno ljubljenja i grljenja.

– Ništa baci e abbracci! Ča pensate da je meni lako kad vidim dicu, moje unuke? Ali tako je sada. Rekli su nam da je to opasno. Sad kad ih vidim, umjesto baci e abbracci, si namignemo. Sva sam si moderna. Kad ih pitam jesu li jeli, neka mi namignu, pojašnjava baka.

Koja su još pravila ponašanja koji bismo se svi trebali pridržavati ovih dana, pogledajte u videu.


Pratite nas i na našem YouTube kanalu, pretplatiti se možete na ovoj poveznici. 

Kako izgleda online nastava:

Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu

Simpatični video u kojem nečija nona objašnjava kako spriječiti širenje virusa uljepšat će vam dan 
Share via
Copy link
Powered by Social Snap