Pretraga

Stižu nove investicije: Kineski div ulaže 30 milijuna Eura u Rimac automobile

A- A+

Vodeća azijska kompanija za proizvodnju baterija Camel Group, odlučila je uložiti 30 milijuna eura, u tvrtku mladog poduzetnika Mate Rimca.

foto: Rimac automobili

Inače ovu ulaganje je najveća realizirana izravna investicija strane kompanije u hrvatsku tehnološku kompaniju uopće.

Kako na stranicama Rimac automobila stoji, od ukupnih 30 milijuna eura investicije, 3 milijuna bit će alocirano Rimčevoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes, a cjelokupni iznos će poslužiti za financiranje razvoja novih proizvoda, širenje proizvodnih kapaciteta te globalno širenje kompanija.

‘Investicija će nam pomoći da ubrzamo rast, uvedemo nove proizvode na tržište te proširimo globalnu prisutnost’

Izdvojeni članak
mate rimac

Mate Rimac otvorio 25 radnih mjesta: Provjerite zadovoljavate li uvjete za neko od njih

I Mate Rimac, koji prema nekim javno dostupnim podacima i ispitivanjima, jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, osvrnuo se na ugovorenu financijsku injekciju.

– Kroz godine smo se dokazali kao netko kome globalni proizvođači automobila vjeruju kada je u pitanju tehnologija. Postali smo oni kojima se ljudi obraćaju kada je su u pitanju električne baterije, inovativan infotainment i telemetrijski sustavi, kao i čitav niz drugih automobilskih sustava. U isto vrijeme, naši superautomobili pomiču granice električnih automobila te pokazuju da će električna budućnost biti uzbudljiva. Imamo poslovni model koji funkcionira – poslujemo uz profit od 2012. godine te svake godine ostvaruje dupli organski rast. Ova investicija će nam pomoći da ubrzamo rast, uvedemo nove proizvode na tržište te proširimo globalnu prisutnost. Dva ključna područja su izgradnja novog, najmodernijeg proizvodnog pogona te lansiranje sljedeće generacije našeg električnog supervozila, koje ćemo svijetu otkriti sljedeće godine, objašnjava i najavljuje Rimac.

Mate Rimac/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kinezi impresionirani te navode kako je Rimac idealan partner za njih

Izdvojeni članak
mate rimac

Mate Rimac uvršten među najbolje mlade poduzetnike Europe

Liu Changlai, izvršni direktor Camel Groupa, kazao je kako je impresioniran poslovanjem Mate Rimca. Upravo zato ga je naznačio i kao idealnog partnera, s kojim su evo potpisali i veliki investicijski ugovor.

– Naša strategija je da agresivno uđemo u biznis električnih vozila, što uključuje ponudu naprednih baterijskih sustava i drugih komponenti vozila velikih komercijalnih i putničkih proizvođača vozila u Kini. Nakon dubinske analize tržišta i potrage za tehnološkim partnerom, uvidjeli smo kako je Rimac idealan partner za nas, kao lider u razvoju tehnologije za električna vozila u više područja. Za vrijeme naših brojnih posjeta Hrvatskoj te nakon obavljene analize financijskog poslovanja, najviše nas je impresionirala duboka vertikalna integracija – to što se razvoj i proizvodnja svih ključnih sustava za vozila radi u samoj firmi.

Impresivno je i to da su Rimac automobili, kao mlada kompanija u veoma konzervativnoj industriji, već zadobili povjerenje dijela najvećih i najprestižnijih automoto kompanija. Uzbuđeni smo što ćemo iskoristiti zajedničke sinergije kako bismo isporučili komponente i tehnologije za električna vozila vrhunske kvalitete te na taj način podržati globalnu tranziciju na električna vozila, rekao je šef Camel Groupa.