Pretraga

Učiteljica otkrila trik koji koristi kako bi učenike naučila držati olovku, vrlo je jednostavan

A- A+

Počela je nova školska, ali i pedagoška godina, što znači da u škole i vrtiće ulaze nova djeca. Mnogi od njih imaju poteškoća s ispravnim držanjem olovke. Primjerice, obuhvaćaju je čitavim dlanom. Jedna je učiteljica na TikToku podijelila trik koji joj pomaže da djecu nauči pravilno držati olovku.

Učiteljica Clarissa Crandall otkrila je trik koji koristi kako bi učenike naučila držati olovku

Učiteljica Clarissa Crandall otkrila je trik koji koristi kako bi učenike naučila držati olovku | screenshot: TikTok

Clarissa Crandall mlada je učiteljica koja je odlučila iskoristiti popularnu društvenu mrežu TikTok kako bi pomogla kolegama nastavnicima s nekim trikovima koje koristi u nastavi, organiziranju svog učiteljskog posla te podučavanju djece. Mnogim je učiteljima, a još više odgajateljima u vrtićima poznata situacija u kojoj dijete ima problem s ispravnim držanjem olovke. Učiteljica Crandall otkrila je jednostavan trik koji rješava taj problem, a, dakako, mogu ga koristiti i roditelji.

– Kupila sam na Amazonu paketić mali ljepljivih naljepnica u obliku zvijezde te ih nalijepim na olovku i kažem im da pronađu zvjezdicu. Potom ih uputim da palac postave na zvijezdu i zahvate olovku prstima na ovaj način (prikazano u videu, op.a.), tako da je vrh olovke okrenut prema dlanu. Zatim preokrenu olovku i to je pravilno držanje olovke, demonstrirala je učiteljica u videu koji možete vidjeti ispod.

@thatinnovativeclassroom how i teach all my kindergarteners to properly hold their pencil #teachertok #teachertiktok #kindergartenteacher #teachersoftiktok #kindergartentips #kinderteacher #firstweekofschool ♬ Delicate – Taylor Swift

Učiteljica Crandall dodaje kako je ovo najučinkovitiji način koji je pronašla, a neki kolege njenu su metodu već pohvalili u komentarima te zamolili da snimi video i o pravilnom držanju škarica.

– Ovo je još jedna od stvari koje nas nisu naučili na fakultetu, napisala je jedna pratiteljica.

Copy link
Powered by Social Snap