Pretraga

Iako je stigla aplikacija, učenici se na natjecanje iz Informatike moraju prijaviti na još jednu platformu

A- A+

U ponedjeljak je službeno predstavljena aplikacija za prijavu učenika i mentora u sustav smotri i natjecanja na školskoj, županijskoj i državnoj razini, a danas se održava prvo školsko natjecanje iz engleskog jezika. Do jučer se prijavilo više od 30.000 učenika, no jedan od naših čitatelja postavio je dobro pitanje – što je s natjecanjem iz Informatike za koji već postoji sustav prijave? Poslali smo upit u AZOO, evo što kažu.

Foto: Unsplash

Nakon predstavljanja aplikacije za prijavu učenika i mentora na smotre i natjecanja, našeg čitatelja zanimalo je što je s učenicima koji se prijavljuju na natjecanja iz Informatike preko sustava koji već postoji?

– Informatika ima svoj tzv. Infokup sustav, je li proceduru potrebno provoditi sada na dva mjesta, jer mi i dalje rješavamo službeno sve preko Infokup-a?, glasilo je pitanje Ivana Bire na našoj Facebook stranici.

‘Na natjecanje iz Informatike učenici se prijavljuju i preko sustava informatika.azoo.hr’

Javili smo se Agenciji za odgoj i obrazovanje kako bi nama, ali i onima koji se natječu u informatici, objasnili ovu situaciju.

– Svi učenici i mentori koji žele sudjelovati na natjecanjima i smotrama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 2021./2022. školske godine obavezno se trebaju prijaviti preko aplikacije za organizaciju i provedbu natjecanja i smotri: natjecanja.azoo.hr. Za sudjelovanje na Natjecanje iz informatike učenici i mentori trebaju se prijaviti i preko sustava informatika.azoo.hr. jer se na spomenutoj platformi održava samo natjecanje gdje učenici preuzimaju zadatke, objavljuju se prijevremeni i konačni rezultati, stoji u objašnjenju iz AZOO-a.

Napominju kako je prijava u aplikaciju potrebna iz više razloga.

– Prvenstveno da bi sudjelovanje učenika bilo evidentirano, njegovi rezultati uneseni u Nacionalni informacijski sustav prijave i upisa u srednje škole i Nacionalni informacijski sustava prijava na visoka učilišta te im se na taj način evidentirali dodatni bodovi, objasnili su iz AZOO-a.

Izdvojeni članak

Stigla aplikacija za prijavu učenika na smotre i natjecanja: ‘Do sada se to pratilo pomoću tablica’

Kada se jednom prijave na školsko natjecanje, ne moraju se opet prijaviti na županijsko ili državno

Također, upitali smo ih hoće li se učenici morati prijavljivati u aplikaciju svaki puta kada prelaze na novu razinu natjecanja.

– Učenici i mentori samo se jedanput, prije početka školske razine natjecanja i smotri, upisuju u sustav. Nakon što se održi pojedino natjecanje ili smotra u sustav se upisuju postignuti rezultati učenika. Ovisno o rezultatu učenik se plasira ili ne plasira na višu razinu natjecanja ili smotre, ali dodatna prijava nije potrebna, poručuju iz AZOO-a.

Iako je stigla aplikacija, učenici se na natjecanje iz Informatike moraju prijaviti na još jednu platformu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap