Pretraga

Iz Osječko-baranjske otkrili što će biti s nastavom: ‘Situacija u školama je lošija nego prošli tjedan’

A- A+

Osječko-baranjska županija jedna je od rijetkih koje ovaj tjedan nisu prešle na C model nastave. Za sada tamošnji Stožer neće donijeti odluku da se prelazi isključivo na online nastavu. Školama OBŽ se preporučuje provedba mješovitog B modela kada je to moguće.

Ilustracija: Unsplash

Osječko-baranjska županija u posljednja 24 sata bilježi 153 pozitivnih na koronavirus, od 513 obrađenih uzoraka. Ovo je jedna od županija koje za ovaj tjedan nisu donijele odluku o prelasku na C model nastave. Situacija u OBŽ po pitanju zaraženih u školama pogoršala se u odnosu na prethodni tjedan, rekao je to načelnik Stožera CZ Osječko-baranjske županije.

– Preporuka Stožera civilne zaštite OBŽ da gdje god je moguće škole primjenjuju B model nastave i dalje ostaje na snazi, odnosno do 30. travnja. U odnosu na prethodni tjedan, epidemiološka situacija u školama na području županije je nešto lošija. Prije sedam dana pozitivno na koronavirus bilo je 35 učenika, a sada ih je 66, u samoizolaciji je bilo 290, a sada je dvostruko više. Međutim, u odnosu na ukupan broj učenika to nije toliko da bi bio potreban pritisak Stožera na prelazak na model C, kaže načelnik Ivan Hampovčan nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ.

Podsjetimo, do sada je odluku o nastavi u idućem tjednu donijela i Istarska županija. Ondje sve ostaje kao i ovog tjedna – na nastavi u školama (A model) bit će samo učenici od 1. do 4. razreda osnovne. Svi ostali učenici, uključujući i maturante, ostaju na nastavi na daljinu (C model).

nastava-ispit
Share via
Copy link
Powered by Social Snap