Pretraga

Model nastave od ponedjeljka se mijenja u još jednoj županiji, svi se vraćaju u učionice

A- A+

U 15 županija svi su učenici ovog tjedna prešli na A model nastave, a njih šest provodi drugačiji model. Jedna od njih je i Vukovarsko-srijemska koja od ponedjeljka, isto kao i Zagrebačka, ipak vraća sve učenike u klupe.

Foto: Pexels

– Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju u Vukovarsko – srijemskoj županiji, a u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije, donosi se Odluka o izmjeni Odluke o načinu održavanja nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021., za školske ustanove kojima je Vukovarsko – srijemska županija osnivač, na način kako slijedi: svi učenici osnovnih i srednjih škola kojima je Vukovarsko – srijemska županija osnivač, nastavu će pohađati u školi, u skladu s modelom A nastave, priopćili su iz te županije.

Ova odluka stupa na snagu 18. veljače, i primjenjuje se od 22. veljače, do izmjene i dopune iste, dodaju.

Podsjetimo, Vukovarsko-srijemska jedna je od šest županija u kojima se trenutno provodi drugačiji model nastave . Tako su ondje i ovoga tjedna učenici završnih razreda srednjih škola i osnovnoškolci nastavu pohađali u školi po modelu A, dok su učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađali online po modelu C.

Izdvojeni članak

Stigla nova odluka, u Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka se mijenja model nastave

Da se od ponedjeljka svi učenici vraćaju u školu, odlučila je i Zagrebačka županija, još jedna od onih koje su ovaj tjedan za dio učenika provodile C model. Više o tome čitajte ovdje.

Inače, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviše škola provodi A model nastave, njih 72,19%. nastavu po modelu B provodi oko jedan posto škola, a C model provodi se u njih 2,49%. Ostale škole, možete to vidjeti i u tablici u nastavku, provode neki od kombinacija modela.

Modeli nastave s brojem škola koje ih provode | izvor: MZO

Model nastave od ponedjeljka se mijenja u još jednoj županiji, svi se vraćaju u učionice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap