Pretraga

Nastavnici u mukama: Trikovima na Zoomu učenici izbjegavaju online nastavu

A- A+

Nakon što je britanski TV novinar Chris Arnold ispričao kako je jedan učenik, kako bi izbjegao aktivno sudjelovanje na online nastavi, ime na Zoomu promijenio u ‘Reconnecting’, taj su trik počeli koristiti i drugi učenici. Dokaz da nastavnicima u online nastavi nije lako.

ilustracija: Sebastian Herrmann / Unsplash

– Neki klinac je za vrijeme nastave na Zoomu svoje ime promijenio u ‘Reconnecting’ da ga moja supruga, koja je učiteljica, ništa ne bi mogla pitati. Radio je to tjednima. Ne mora brinuti o svome obrazovanju, već je genije.

Napisao je to na Twitteru britanski TV novinar Chris Arnold i pokrenuo lavinu reakcija.

 

Arnold je pojasnio da je klinac promijenio ime u ‘Reconnecting… ‘ čemu je dodao i petlju kako bi prevara izgledala vjerodostojno – učiteljica je, naime, mislila da učenik konstantno gubi vezu s internetom pa ga stoga ništa ne bi ni pitala.

I dok su tviteraši raspravljali o tome kakav je odnos toga dječaka o obrazovanju, sve se više djece počelo koristiti istim trikom. No, neki su pak otkrili i druge kreativne trikove. Saznalo se tako da su neki učenici kao sliku profila stavili video na kojem gledaju u zaslon. Budući da se video automatski pokreće sve vrijeme, profesori misle da učenici prate nastavu, dok oni zapravo markiraju.

Jedno je sigurno – nije lako biti nastavnik u doba online nastave.

Nastavnici u mukama: Trikovima na Zoomu učenici izbjegavaju online nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap