Pretraga

Sjajan raspored za učenike: Do kraja školske godine mogli biste imati 19 slobodnih dana!

A- A+

Učenici standardno od početka drugog polugodišta pa kroz veljaču, nisu imali slobodnih dana, osim subote i nedjelje, no, sve će se to nadoknaditi do kraja školske godine. Naime, sutra po završetku nastave, počinje proljetni raspust, koji će trajati do 9. travnja (ponedjeljak). Zbrojeno je to 11 slobodnih dana u nizu.

Potom slijede puna tri radna tjedna, dok u četvrtom dolazi prvi svibnja. Kako prvi svibnja pada na utorak, ne bi bilo iznenađujuće da dođe do spajanja s vikendom, odnosno da se i 30. travnja uključi u mini godišnji, čime bi se ponovno dobilo četiri neradna dana u nizu.

Izdvojeni članak

Kako iskoristiti praznike?

Po istom principu mogla bi vas zakvačiti četiri neradna dana i za Tjelovo, premda valja istaknuti da to neće zanimati maturante, budući da njima nastava završava u utorak 22. svibnja.

Dakle Tjelovo, koje je ove godine 31. svibnja, pada na četvrtak, što opet ostavlja prostor za omiljeni sport u Hrvata – spajanje praznika s vikendom.

Kraj nastave za osnovce i srednjoškolce (ne računajući maturante) na rasporedu je u petak 15. lipnja, osim za učenike koji će polagati predmetni, razlikovni, dopunski ili neki drugi ispit, zatim one koji imaju dopunski rad, završni rad ili ispite državne mature te za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku vježbi i praktične nastave, kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Sjajan raspored za učenike: Do kraja školske godine mogli biste imati 19 slobodnih dana!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap