Pretraga

Za sada devet županija donijelo odluke o promjeni modela nastave, Božinović otkrio koje su to

A- A+

Na današnjoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite objavljeno je kako su zabilježena 1.802 nova slučaja zaraze koronavirusom. Načelnik stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je kako potiču županijske stožere na donošenje strožih mjera te otkrio kojih je devet županija do sada donijelo odluke o promjeni modela nastave.

Davor Božinović| screenshot: YouTube, Nova TV

Nakon što je Stožer Grada Zagreba na zasebnoj konferenciji za medije otkrio kako u Zagrebu za sada nema prelaska na online nastavu jer je zaraženo oko 200 učenika, na samom kraju konferencije nacionalnog Stožera civilne zaštite bilo je riječi i o tome koje su županije do sada donijele odluke o promijeni modela nastave.

– U ovom trenutku je devet županija donijelo odluku o djelomičnom prelasku na online nastavu. Znači, za peti do osmi razred osnovnih i srednjih škola, osim za maturante, taj režim postoji u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Primorsko-goranskoj, Šibensko-kninskoj i Karlovačkoj županiji. Online samo za srednje škole, osim za maturante, osim Zadarske tu je Splitsko-dalmatinska i Krapinsko-zagorska, osim, mislim dvije škole po modelu B, koje su tjedna u školi, tjedan online. Što se tiče Zadarske tu želim napomenuti da model vrijedi od ponedjeljka. Imamo i online nastavu za peti do osmi razred osnovne škole i za sve učenike srednjih škola, takav režim je trenutno u Varaždinskoj županiji, rekao je potpredsjednik Vlade, Davor Božinović.

Izdvojeni članak

U Zagrebu zaraženo 200 učenika, gradski stožer otkrio što će biti s nastavom u školama

Odluka o modelima nastave, dakle, ostaje na županijskim stožerima. Božinović je na konferenciji izjavio kako općenito nacionalni stožer potiče županije na donošenje strožih mjera.

– Na županijskim razinama se svi trebaju angažirati oko uvođenja mjera. Jutros sam potpisao odluku za Zadarsku županiju, također za Dubrovačko-neretvansku županiju. Mislim da ćemo tijekom dana dobiti zahtjev tj. prijedlog pooštravanja mjera u Primorsko-goranskoj županiji. Vidimo i očit je pojačani angažman većine lokalnih stožera i u promišljanju situacije i u predlaganju mjera kojima bi se usporilo širenje zaraze. To je dobro došlo, oni najbolje poznaju situaciju na svom terenu, ali i zbog toga što pozivi građanima i uspjeh naše borbe ovisi koliko će svatko individualno prihvatiti pridržavanje mjera, zaključio je Božinović.

Za sada devet županija donijelo odluke o promjeni modela nastave, Božinović otkrio koje su to
Share via
Copy link
Powered by Social Snap