Pretraga

Preko 70 tisuća studenata dobiva nove predstavnike: Poznat datum izbora na Sveučilištu u Zagrebu

A- A+

Oko 70 tisuća zagrebačkih studenata dobiva nove predstavnike. Naime, ovih je dana rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, donio odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta i zborove sastavnica.

foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Temeljem odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica održavat će se u utorak i srijedu 26. i 27. ožujka 2019. Glasačka mjesta oba će dana biti otvorena od 8 do 20 sati.

Izdvojeni članak

Studentski zbor u Zagrebu godišnje raspolaže s preko milijun kuna, a internetsku stranicu nema mjesecima

Na nadolazećim pravo imaju sudjelovati i birati svi studenti dodiplomskih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Izbori za Studentski zbor Sveučilišta i studentski zbor pojedine sastavnice provodit će se istodobno na svim fakultetima i akademijama Sveučilišta.

Kandidatura za izbore, sukladno pravilniku Sveučilišta, predaje se na obrascu kojeg sastavlja Studentski zbor. Kandidature se podnose izbornom povjerenstvu Sveučilišta za izbore za sveučilišni zbor te izbornom povjerenstvu sastavnica za izbore u zborove sastavnica, i to 10 dana prije održavanja izbora. Moguće je kandirati se za oba zbora.

Već smo napomenuli kako na izbore mogu izaći svi studenti Sveučilišta, dakle i redovni i izvanredni, a popis birača na stranici Sveučilišta bit će objavljen najkasnije osam dana prije izbora.

Novi predstavnici studenata Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica biraju se na mandatno razdoblje od dvije godine.

Popis članova izbornog povjerenstva Sveučilišta i povjerenstva za prigovore možete vidjeti u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download