Pretraga

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet od jeseni pokreće novi studij: Kombinirat će online i neposrednu nastavu

A- A+

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, među tridesetak najpoželjnijih studija s kvotom većom od dvedeset mjesta nalazi se i redovni studij socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Od sljedeće akademske godine ERF pokreće i izvanredni studiji preddiplomski socijalne paedagogije, a kažu kako će se na njemu kombinirati online i neposredna nastava.

Nicole Honeywill, Unsplash

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od sljedeće akademske godine (2020./2021.) pokreće izvanredni preddiplomski sveučilišni studij socijalne pedagogije, priopćili su s tog fakulteta.

Izdvojeni članak

Pogledajte koliko maturanata želi upisati svaki od studija u Hrvatskoj i koji su trenutno najpoželjniji

Do sada je postojao samo redovni studij socijalne pedagogije, a ako se uzmu u obzir studiji s kvotom većom od 20 mjesta, taj se studij trenutno nalazi u tridesetak najpoželjnijih studija među maturantima koji ove godine upisuju faks. Prijavilo ga je 779 kandidata, od čega je to za njih 131 prvi izbor, a ukupna upisna kvota je 52 studenta.

– Otvaranjem izvanrednog studija socijalne pedagogije želimo odgovoriti na rastuće potrebe za socijalnim pedagozima u praksi, te sve kompleksnijim potrebama korisnika, kao i dinamičnim društvenim promjenama na tržištu rada. Studij će kombinirati nastavu na daljinu (online nastavu) s neposrednom nastavom na samom fakultetu, uz niz hospitacija i neposrednih vježbi s korisnicima u praksi. Ishodi učenja identični su redovitom preddiplomskom studiju socijalne pedagogije, priopćili su s ERF-a.

Upisna kvota za izvanredni studij socijalne pedagogije je 30 studenata, s time da je 15 mjesta namijenjeno pristupnicima koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije 2010. godine, odnosno nisu polagali državnu maturu. Oni će, kažu s ERF-a, polagati prijemni ispit, a više informacija o tome nalazi se na službenim stranicama fakulteta.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet od jeseni pokreće novi studij: Kombinirat će online i neposrednu nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap