Pretraga

Misterij se nastavlja: Nestali student ostavio oporuku, na dan prijave dizao je novac s bankomata

A- A+

Već šesti dan traje potraga za zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom. Nestao je protekle srijede, 10. travnja u Zagrebu. Sestra nestalog mladića objavila je fotografiju bicikla na kojemu je Karlo posljednji puta viđen. Prema posljednjim informacijama Karlo je obitelji ostavio oporuku, a na dan kada je nestanak prijavljen s bankomata je podizao novac.

Policija i obitelj još uvijek intenzivno tragaju za zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom (23), koji je nestao protekle srijede. Mobitel nije ponio sa sobom, što bi znatno pomoglo u istrazi, nego ga je ostavio kod kuće u ladici.

Obitelji je ostavio oporuku obitelji

Izdvojeni članak

Nestao zagrebački student: Krenuo na faks i od tada mu se gubi svaki trag

Posljednji ga je vidio susjed koji kaže kako je Karlo biciklom jurio u smjeru Jaruna. Mladićeva sestra objavila je fotografiju crveno-sivog bicikla marke Mountain bike Hercules Olpran na kakvome je Karlo posljednji puta viđen.

Kako neslužbeno doznaje portal Index.hr, Karlo je dan ranije, u utorak 9. travnja, ostavio oporuku, točnije dokument u kojemu piše kako svojoj obitelji ostavlja imovinu koja se sastoji od novca na štednji. Datirao je dokument 9. travnja, a u policiji se ne vodi kao oproštajno pismo, već kao oporuka.

Index.hr doznaje i da je sljedeći dan, u srijedu 10. travnja, otkad se vodi njegov nestanak, u 8 sati i 20 minuta ujutro Karlo podignuo zasad nepoznatu svotu novca s bankomata u Zagrebu.

Sestra nestalog: ‘Usluge su nam počeli nuditi raznorazni vidovnjaci’

Izdvojeni članak

Za njom je proljetos tragala čitava Hrvatska: Ponovno nestala 17-godišnja učenica Medicinske škole Šibenik

Sestra Edita Kurtanjek koja je pokrenula akciju na društvenim mrežama ranije je danas za Vijesti.hr izjavila je kako obitelj još uvijek ne raspolaže informacijama koje bi im mogle biti od koristi.

– Uzeli su (policija, op.a.) njegova oba mobitela koja je ostavio kod kuće i kompjuter kojim se koristio ne bi li ondje pronašli kakav trag. Cijela obitelj je izvan sebe i mami sad idem po doznake jer nije u stanju otići doktorici zbog svega što proživljavamo. Mi kao obitelj se inače držimo zajedno, a osobito sada. Zahvalni smo svima koji nam žele pomoći u ovoj teškoj situaciji, ali su nam se počeli javljati i svoje usluge nuditi raznorazni ljudi koji se predstavljaju kao vidovnjaci i koji nam, kao, mogu pomoći, a ništa konkretno od njih nismo dobili, kazala je mladićeva sestra za Vijesti.hr.

Karlo Kurtanjek ima 23 godine, visok je 180 cm i nosi cipele veličine 46. Ima smeđu kosu i plavih je očiju. Ovalnog je lica, a prema opisu u evidenciji nestalih ima ravan nosi i male uši te je srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka Karlo je bio odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice, smeđe tenisice.

Svi koji raspolažu nekom informacijom koja bi mogla pomoći u potrazi, mogu se javiti u najbližu policijsku postaju ili na mail nestali@nestali.hr.

Misterij se nastavlja: Nestali student ostavio oporuku, na dan prijave dizao je novac s bankomata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap