Pretraga

Nakon pokretanja peticije zbog kolokvija na Ekonomiji, policija privela studenta

A- A+

Priča o pobuni 1.200 studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu koji su peticijom tražili ukidanje odluke o održavanju kolokvija uživo dobila je bizaran epilog. Jednog od studenata koji je pokrenuo tu peticiju Tomislava Miloševića policija je pozvala na razgovor.

Ekonomski fakultet u Splitu
Foto: efst.unist.hr

Izvijestili smo jučer o peticiji koju je potpisalo oko 1.200 studenat splitskog Ekonomskog fakutlteta. Pobunili su se protiv odluke uprave da se kolokviji, koji se trebaju održati nadolazećeg tjedna, organiziraju uživo u prostorijama faksa. Priča je sinoć dobila bizaran dijalog.

Izdvojeni članak
studenti u dvorani

Preko 1.000 studenata Ekonomskog faksa pobunilo se protiv uprave: Ne žele kolokvije uživo

Studenta koji je pokrenuo peticiju privela policija

Kako javlja Studentski zbor Ekonomskog fakulteta, jednog od pokretača sporne peticije Tomislava Miloševića jučer je privela policija na razgovor.

– Nakon razgovora u policiji i dalje nije poznato u čemu je problem, osim u tome da je dekanica prezentirala ono što joj odgovara, te da je zaboravila na najbitnije činjenice. Zaboravila je da nije omogućila pisanje kolokvija onima koji su u samoizolaciji ili imaju simptome i čekaju testiranje. Zaboravila je spomenuti da je preporuka rektora da se pišu samo dva kolokvija tjedno. Zaboravila je da se studente ne može zastrašiti lažnim optužbama policiji, stoji u objavi Studentskog zbora.

Podsjetimo, Milošević je i bivši predsjednik Studentskog zbore splitskog Ekonomskog fakulteta, a uz pokretanje peticije, kritizirao odluku uprave i javno postavio pitanje što će biti sa studentima koji su zaraženi ili u izolaciji te hoće li imati manja prava u odnosu na druge studente, samo zbog svog zdravstvenog stanja.

Dekanica objasnila odluku

Dekanica Ekonomskog fakulteta Maja Fredotović, podsjetimo, našem je portalu objasnila zašto su donijeli takvu odluku. Tako je odlučeno, rekla nam je, sukladno preporukama Stožera i Zavoda za javno zdravstvo, a garantirala je i da na fakultetu ni u kojem trenutku neće biti više od 360 studenata, nešto manje od maksimalnog broja svih sjedećih mjesta prema protuepidemijskim kriterijima.

– Napominjem da bi, svako drugačije postupanje – opet se pozivajući na navedenu Odluku i preporuke, a vodeći računa i o važećim zakonskim propisima – moglo dovesti u pitanje pravnu ispravnost i važenje diploma koje će studenti dobiti na kraju studija, kazala nam je.

Komentirala je i navode studenata da faks samo želi veću zaradu od njihovih školarina pa zato ne žele online kolokvije jer je na njima prolaznost veća. Kazala je da to faksu zasigurno nije svrha. Više o toj temi možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap