Pretraga

Nije šala: U susjedstvu ozbiljno razmišljaju cijepljenim studentima pokloniti dodatan ispitni rok

A- A+

I dok je netko u Hrvatskoj mislio da je dobra ideja građane na cijepljenje privući kroz spot s celebrityjima, u susjednoj Srbiji imaju malo drugačije ideje kada su u pitanju mladi. Ozbiljno se razmišlja o tome da cijepljenim studentima za ‘nagradu’ ponude dodatan ispitni rok.

Ilustracija: Pexles

U populaciji mladih u Srbiji samo je 17 posto cijepljenih protiv covida-19, pa tamošnji Krizni štab, pandan našem Stožeru civilne zaštite, razmišlja o novim mjerama koje bi motivirale tu populaciju da se cijepi. Jedna od ideja je, ni manje ni više, nego privući ih tako da cijepljeni dobiju dodatna ispitni rok, piše Nova.rs.

– Ako Krizni štab i Vlada donesu takvu odluku, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučit će visokoškolskim ustanovama da se te mjere i provedu, rekli su iz tog u Ministarstva za Nova.rs.

Izdvojeni članak
teorija velikog praska sheldon i penny

Ova žena kaže da preko bluetootha hvata sve koji su se cijepili: Malo smo istražili tu glupost

Filozofski fakultet u Beogradu i agencija Ipsos, prenosi spomenuti portal, proveli su istraživanje koje bi trebalo otkriti zašto je u populaciji mladih u Srbiji odaziv na cijepljenje slab. Kao neke od najvažnijih razloga ispitanici navode da cjepivo nije preporučljivo iz zdravstvenih razloga, misle da je ono opasno koliko i koronavirus ili pak vjeruju da im je snažan imunitet dovoljna zaštita.

Inače, dodatan ispitni rok nije jedina stvar kojom će u Srbiji nastojati privući mlade na cijepljenje. Tamošnji predsjednik Aleksandar Vučić najavio je nagradnu igru za cijepljene, a u ponudi bi se trebale naći karte za utakmice i koncerte, kao i vaučeri za kupovinu i putovanja, prenosi Nova.rs.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap