Pretraga

‘Oba oka su mu bila natečena, iz tjemena mu je šikljala krv’: Brutalno pretučen student u Splitu

A- A+

Stravičan slučaj nasilja dogodio se u četvrtak u Splitu. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, jučer je ondje brutalno pretučen student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Mladića je slučajni prolaznik odveo u bolnicu, a u vezi slučaja reagiralo je i splitsko Sveučilište.

foto: pixabay

Splićanin je stajao na semaforu kada mu je prišao mladić star dvadesetak godina, krvava lica i glave, prepričava građanin za Slobodnu Dalmaciju.

Napadači ga pitali je li navijač?

Izdvojeni članak

Svaka treća mlada osoba u Hrvatskoj u vezi doživljava nasilje, a čak četvrtina ih na to ne reagira

– Vidio sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, vjerojatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv. Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: ‘Zovite hitnu…’, ispričao je Splićanin.

Mladića je zatim upitao može li hodati te su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine. Tijekom hodanja mu je mladić ispričao kao je stajao na autobusnoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač, ali ne zna što im je unesrećeni odgovorio. Splićanin kaže da je siguran kako su studenta, osim nogama i šakama, udarali predmetom, te kako mu je reznu ranu na tjemenu zadalo neko sredstvo.

– Uspio mi je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati na strojarstvu (splitskom Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, opa. a.). Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao, ispričao je čovjek koji je pomogao unesrećenom za Slobodnu Dalmaciju.

Reagiralo Sveučilište u Splitu: Mladić je na Erasmusu u Splitu

Bolničari su mladića iz Križina prevezli u bolnicu na Firule. Iz splitske policije za Slobodnu Dalmaciju potvrđeno je kako su dobili dojavu iz bolnice da mlađi muškarac na Hitnom kirurškom prijemu zatražio liječničku pomoć.

Izdvojeni članak
nasilje

Provjerili smo kako fakulteti pripremaju buduće učitelje i profesore na nasilje u školama

– Izjavio je liječnicima da je fizički napadnut u Poljičkoj ulici, a težina ozljeda još nije poznata, nalazi se na liječničkoj obradi. Mi ćemo poduzet sve radnje i kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja, rekla je za Slobodnu Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Ovoga četvrtka na slučaj je reagiralo i Sveučilište u Splitu, kratkim priopćenjem.

– U povodu nemilog događaja koji se u četvrtak 28. studenog zbio u gradu Splitu kada je pretučen mladić iz Sarajeva, Sveučilište u Splitu osuđuje svaki oblik nasilja, nesnošljivosti i netolerancije. Naime, ozlijeđeni mladić je student trenutno uključen u program Erasmus razmjene na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje i Sveučilište mu je pružilo svu potrebnu pomoć i podršku. Split je studentski grad, otvoren za mlade ljude iz čitavog svijeta koji žele upravo u našem gradu i na našem Sveučilištu boraviti i studirati, stoga smatramo da je nedopustivo da se u budućnosti ovakvi događaji ponove, poručili su sa Sveučilišta u Splitu.

nasilje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap