Pretraga

Posjetili smo najveću izložbu studenata dizajna: Pogledajte što nas je baš osvojilo

A- A+

Upravo je u tijeku Zagreb Design Week, najveći događaj za dizajn u Hrvatskoj. Njegov je dio i najveća izložba studenata dizajna, a posjetili ju smo i mi. U moru štandova i različitih izložaka, privukao nas je onaj kojeg su napravili studenti i nastavnici studija Dizajn novih medija kojeg izvodi američki koledž RIT Croatia. Kad bismo njihove radove morali opisati u samo nekoliko riječi, rekli bismo – high tech umjetnost.

rit croatia dizajn novih medija

Posjetili smo štand koledža RIT Croatia na Tjednu dizajna | Foto: srednja.hr

Zagreb Design Week najveći je događaj u hrvatskom svijetu dizajna. Održava se na zagrebačkom Velesajmu i nekoliko drugih lokacija u gradu, a ove je godine njegovo deseto izdanje. U sklopu njega je i najveća izložba studenata dizajna koja nas je zainteresirala, pa smo ju odlučili posjetiti.

Studentska izložba smještena je u sedmom paviljonu Velesajma. Tamo smo zatekli velik broj štandova koje su uređivali studenti. Među njima je bio i štand studenata i nastavnika američkog koledža s kampusima u Hrvatskoj RIT Croatia. Oni od nedavno imaju novi studij koji se zove Dizajn novih medija, a baš su njihovi studenti izlagali svoje radove na Tjednu dizajna.

Ovaj je studij dizajna poseban po tome što dizajn i umjetnost kombiniraju s tehnologijom. Tako, osim što crtaju, uče i programirati, animirati, fotkati, dizajnirati web stranice i aplikacije, i još hrpu toga. Studij Dizajn novih medija se u SAD-u izvodi već dvadeset godina, a njihovi diplomanti karijere grade u tvrtkama kao što su Amazon, Apple, Facebook, Blizzard, Google, Marvel, Netflix i YouTube.

Izložba je odlična prilika za vidjeti što se sve uči na studiju dizajna i čime se nakon njega možete baviti. Zanima li vas karijera u kreativnoj industriji, ne propustite ju posjetiti, a kako smo se mi proveli, uvjerite se u videu ispod.

@srednja_hr Svratili smo na najveću studentsku izložbu u Hrvatskoj! Jedan štand nas je posebno oduševio 🤩 Više saznaj na linku u opisu profila 👆 #srednjahr #RITCroatia #zagrebdesignweek @RIT Croatia #fyp #foryoupage ♬ Big mood – aApVision


Sadržaj je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i američkog koledža RIT Croatia

Copy link
Powered by Social Snap