Pretraga

Ranije nego se očekivalo: Poznat točan datum raspisivanja natječaja za državnu stipendiju

A- A+

I ove će godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti 10.000 državnih stipendija studentima koji žive u slabijim socio-ekonomskim uvjetima. Danas je objavljen točan datum objave natječaja za dodjelu te stipendije, kao i nove državne stipendije za posebne skupine studenata.

Natječaj za državne stipendije u 2019./2020. je raspisan i možete ga vidjeti na poveznici.

Foto: Srednja.hr

– Obavještavamo vas da će natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2019./2020. biti objavljen u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine između 10:00 i 12:00 sati, priopćili su iz Ministarstva purem službene Facebook stranice.

Izdvojeni članak

Objavljen popis deficitarnih studija čiji studenti imaju pravo na novu vrstu državne stipendije

Osim natječaja za državne socio-ekonomske stipendije, istoga dana bit će raspisan i natječaj za novu vrstu državne stipendije, onu za posebne skupine studenata, u koju ulaze i stipendije za deficitarna zanimanja. Kroz taj natječaj dodjeljuje se 400 stipendija, a tko sve ulazi u posebnu skupinu studenata možete doznati na ovoj poveznici.

Inače, krajnji rok za raspisivanje natječaja za obje državne stipendije prema pravilniku je 15. listopada, kada se i očekivala objava natječaja.
Studente su iz MZO-a pozvali i da prate službene web stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i Facebook stranicu kako bi na vrijeme bili obaviješteni o svim informacijama vezanim za natječaj.

Državna stipendija za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa i ona za posebne skupine studenata iznosi 1.200 kuna mjesečno, i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno je to na godišnjoj razini 10.800 kuna po studentu.

Uz ove dvije stipendije Ministarstvo dodjeljuje i stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima, a popis svih takvih studija u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Ranije nego se očekivalo: Poznat točan datum raspisivanja natječaja za državnu stipendiju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap