Pretraga

Sveučilište proglasilo dan žalosti zbog preminule studentice: ‘Riječi nisu dovoljne da izraze tugu’

A- A+

Tragična vijest pogodila je akademsku zajednicu Sveučilišta u Splitu gdje je iznenada preminula mlada studentica Josipa koja je živjela u Studentskom domu Dr. Franjo Tuđman. Od nje se uz Sveučilište oprostio i Studentski zbor, a proglašen je i dan žalosti.

Foto: Facebook | Unsplash

– Tužna srca vam javljamo da nas je u srijedu napustila naša studentica, stanarka doma, kolegica i prijateljica Josipa. Nema riječi koje bi mogle opisati tugu koju osjeća splitska akademska zajednica zbog ove naglo prekinute mladosti i svih njenih neostvarenih želja, poručili su na Facebook stranici iz Studentskog centra Split.

Rektor Dragan Ljutić u petak je proglasilo dan žalosti na svim sastavnicama Sveučilišta u Splitu.

– Smrt ne postoji, ljudi umiru kada ih svi zaborave, ti si samo otišla u drugi dom, da se tvoja duša i misli oporave, postala si anđeo čuvar naše sreće i naše tuge, uvijek ćemo čuvati sjećanje na tebe. Riječi možda nisu dovoljne da izraze iskrenu tugu u našim srcima uzrokovanu naglim gubitkom naše kolegice, studentice i prijateljice Josipe, objavio je Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Kako je Udruga studenata Herceg-Bosne napisala na svojoj Facebook stranici, pogreb studentice Josipe bit će u Rami u Bosni i Hercegovini ovu subotu u 14 sati.

– Studentski centar organizira besplatan prijevoz autobusom do Rame za sve studente. Polazak je u 10 sati kod caffe bara Tinel na Kampusu. Pozivaju se svi koji želi ići da popune obrazac kako bismo znali koliko autobusa nam je potrebno, stoji u anketnom upitniku Studentskog centra.

Copy link
Powered by Social Snap