Pretraga

Zbog studenata KBF-a Filozofski dobiva kapelicu i molitveni sat

A- A+

Ugovori između KBF-a i Filozofskog prema kojima će studenti Katoličko- bogoslovnog fakulteta moći upisivati smjerove na FFZG-u mogli bi sa sobom povući i druge promjene na Filozofskom. Kako neslužbeno doznajemo, KBF-ovci će u još neodređenom prostoru dobiti kapelicu, svi studenti morat će poštovati jutarnji molitveni sat, a iz zgrade fakulteta uklonit će se svi plakati, slike i natpisi koji bi mogli vrijeđati nečije vjerske osjećaje.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

[Video] ‘Velečastivi na Filozofskom’: Pogledajte žustru raspravu studenata KBF-a i Filozofskog

Kako neslužbeno doznajemo, prema novoj verziji ugovora, studenti Katoličko-bogoslovnog fakulteta od Filozofskog traže da im omogući uvjete za slobodno prakticiranje vjerskih dužnosti. U još neutvrđenom prostoru u sklopu Filozofskog fakulteta u Zagrebu trebala bi biti izgrađena kapelica u kojoj bi KBF-ovci između predavanja mogli obavljati bogomolju.

Svakoga dana između osam i devet sati ujutro održavat će se molitveni sat. Svi će studenti biti pozvani na jutarnju molitvu. Prisutstvo neće biti strogo obvezno, ali će se od svih studenata tražiti da poštuju molitveni sat te da u to vrijeme ne buče, ne slušaju glazbu, ne jedu i ne puše pred fakultetom.

Posebna će se pažnja obratiti na vjerske slobode na Filozofskom fakultetu. Iz prostora fakulteta biti će uklonjeni svi plakati, slike i natpisi koji bi mogli direktno ili indirektno vrijeđati vjerske osjećaje pripadnika bilo koje religije. Iz KSFF-a mogao bi izletjeti poznati ‘Isus’, ali dozvoljeni neće biti ni plakati za koncerte glazbenih grupa čija imena sadrže provokaciju nečijih vjerskih osjećaja.

U novoj verziji ugovora spominje se, ali se ne definira do kraja, i novi pravilnik ponašanja na fakultetu. Osnovne smjernice pravilnika brane javno izmjenjivanje fizičkih nježnosti, tajice umjesto hlača, a studenti mogu zaboraviti i na mješovite WC-a na koje su studenti FF-a navikli.

Zbog studenata KBF-a Filozofski dobiva kapelicu i molitveni sat
Share via
Copy link
Powered by Social Snap