Pretraga

17 pitanja o studiranju na Filozofskom koja moraš postaviti prije nego upišeš studij

A- A+

Upisuješ faks ove godine i sve te vodi prema Filozofskom? Znaš li da su se ove godine značajno promijenili uvjeti upisa na Filozofski? Zanima te kako izgledaju novi uvjeti upisa? Kako bismo ti pomogli, izvukli smo najbitnija pitanja na koja moraš saznati odgovor prije nego upišeš Filozofski.

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu otkazan je zbog rizika od koronavirusa. Odgovore na ova pitanja možete pronaći ovdje

Prije upisa na faks dobro se raspitati o njemu, zar ne? Ovu zadaću prihvatili su svi maturanti odabirom budućeg fakulteta, a načina na koji dolaze do odgovora ima nevjerojatno puno. Ipak, najbolji način za saznati kakva je atmosfera na nekom faksu je direktno od samih studenata.

Svi oni koji žele upisati Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu tako mogu popričati sa studentima na Danu otvorenih vrata Filozofskog koji će se održati u petak 28. veljače. Tada ćeš imati priliku prošetati Filozofskim i izbliza ga upoznati, osjetiti vibru jednog od najvećih fakulteta u Hrvatskoj te razgovarati sa studentima.

Razgovor s nekim tko ima iskustvo studiranja na Filozofskom temeljito će te informirati i razjasniti ti sve što ne razumiješ. Svakako, prije odlaska na Dan otvorenih vrata dobro je pripremiti se i naoružati pitanjima. Posebno na umu trebaš imati promjenu uz prijemne ispite za Filozofski, jer su od ove godine nešto drugačija pravila. Više o tome možeš pročitati ovdje.

Mi smo izvukli 17 pitanja na koja bi bilo dobro da dobiješ odgovor, a sve kako bi tvoje informiranje bilo što kvalitetnije.

 1. Kako izgledaju novi uvjeti upisa i što mijenja dosadašnji prijamni ispit?

 2. Kako se vrši selekcija i rangiranje studenata na studijima gdje nema prijemnog?

 3. Za koje studije jezika je potrebno predznanje? Kako se to testira?

 4. Što je jednopredmetni, a što dvopredmetni studij?

 5. Koliko traje studij tj. što to znači 3+2, 4+1 i 5+0?

 6. Kakve su mogućnosti studentske razmjene u inozemstvu?

 7. Kakve su tjedne obaveze studenata?

 8. Gdje se može učiti na faksu?

 9. Kakvi su ispiti?

 10. Kakav je društveni život studenata?

 11. Kakve sve udruge studenata postoje?

 12. Kojim se izvannastavnim aktivnostima studenti mogu baviti na FFZG?

 13. Gdje se najbolje jede u blizini faksa?

 14. Kako se snaći na hodnicima FFZG?

 15. Imam li kao student FFZG neke popuste, na primjer za muzeje ako studiram Povijest umjetnosti?

 16. Koje su najbolje kombinacije za studiranje dvopredmetno na FFZG?

 17. Gdje mogu raditi kad završim pojedini studij?

Na Danu otvorenih vrata Filozofskog fakulteta ćeš osim svega navedenog, moći razgovarati i s bivšim studentima koji su netko i nešto na tržištu rada. Od njih ćeš iz prve ruke moći saznati na što te sve Filozofski priprema, što sve možeš s diplomom i kako izgleda karijera nekoga tko je završio Filozofski.

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta će se održati 28. veljače, a trajat će od 10 do 17 sati. Rezerviraj si slobodno vrijeme taj dan i otkrij kako će izgledati tvoja budućnost! Cijeli program Dana otvorenih vrata Filozofskog možeš pronaći ovdje.

Dan otvorenih Vrata Filozofskog fakulteta otkazan je zbog rizika od koronavirusa. Odgovore na ova pitanja možete pronaći ovdje

17 pitanja o studiranju na Filozofskom koja moraš postaviti prije nego upišeš studij
Share via
Copy link
Powered by Social Snap