Pretraga

Maturanti, ovo ne smijete propustiti: Poznato kada se održava najveće predstavljanja fakulteta u Zagrebu

A- A+

Možda početak studenog jest pred vratima, ali još uvijek postoje maturanti koji nisu donijeli odluku o tome što upisati nakon srednje. Možda uopće nisu sigurni što je za njih, a možda se dvoume između većeg broja studija. Sve takve ‘zbunjole’ obradovat će vijest da se i ove godine održava Smotra Sveučilišta u Zagrebu, veliki višednevni događaj na kojemu će se fakulteti učenicima predstaviti svoju ponudu studija.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako stoji u opisu Smotre Sveučilišta u Zagrebu, riječ je o događaju koji se organizira za učenike završnih razreda srednjih škola, a ondje ćete nerijetko susresti studente. Izgleda ondje otprilike ovako: u velikom prostoru svaki fakultet ima svoj štand na kojem iz prve ruke i najčešće od samih studenata, možete doznati što vam taj faks nudi. Saznat ćete sve o programima studija, opremljenosti fakulteta, nastavnim planovima i slično. Informirati se na smotri možete i o mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, kao i uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu te studentskom životu. S obzirom na to što sve ondje mogu pronaći, ne čudi kako je Smotra događaj koji godišnje posjećuje više tisuća znatiželjnika.

Izdvojeni članak

Zašto morate posjetiti Smotru Sveučilišta? Maturanti nam otkrivaju što su sve doznali na tom događanju

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu 23. je po redu, a održava se od 22. do 23. studenog. Prva dva dana događaj traje od 10 do 18 sati, a posljednji dan, što je subota, Smotra traje do 15 sati. Već tradicionalno, ovaj događaj održat će se u zagrebačkom Studentskom centru (Savska 25).

Prošle godine na Smotri Sveučilišta predstavile su se sve sastavnice UniZg-a, ali i studentski centar, veleučilišta u Zagrebu te druga hrvatska sveučilišta. Bilo je zanimljivih sadržaja pa se ondje mogao vidjeti bolid FSB-a, pokusi koje su izvodili studenti PMF-a te roboti FER-a i TVZ-a. Čitavu galeriju prošlogodišnje Smotre možete pogledati ovdje.

A koliko je događaj koristan možda najbolje opisuju riječi prošlogodišnjih maturanata koji su se ondje odlučili infomirati.

– Ovdje sam prvenstveno zato što imam tri glavna izbora, može se reći. Htio sam vidjeti za svaki od ta tri fakulteta što nude – to su Pravni, Filozofski i politologija na Fakultetu političkih znanosti. Sada sam bio na pultu Pravnog i dojmovi studentice koja je sada na petoj godini su pozitivni. Vjerujem da je zaista tako kako ona kaže, jer je već peta godina pa zna. Sad ću još otići u kino-dvoranu na prezentacije pa da vidim i što profesori imaju za reći, vjerojatno će mi pomoći, kazao nam je na prošlogodišnjoj Smotri Josip, bivši maturant Prve gimnazije Zagreb.

Za one neodlučne oko toga što upisati, smatra Josip, Smotra Sveučilišta pravo je mjesto.

– Pogotovo zato što vjerujem da ovdje dolaze studenti koji entuzijastični u vezi svoga faksa, koji se stvarno trude i žele drugima pojasniti i ponukati ih da upišu taj faks. Tako da vjerujem da svatko tko ovdje dođe ima priliku naučiti nešto o fakultetima koji ih zanimaju i dobiti jedno pozitivno iskustvo koje im onda može pomoći pri odabiru, ocjenjuje Josip, a dojmove drugih maturanata možete pročitati u članku na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap