Pretraga

Nakon ocjenjivanja ispita, NCVVO promijenio rješenja Fizike, Kemije i Engleskog: Ovo su nova

Kao što je to bio i slučaj prethodnih godina, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je za četiri ispita mature nova rješenja nakon ocjenjivanja. Ključevi za odgovore izmijenjeni su na Kemiji, Fizici i Engleskom jeziku na A i B razini.

Foto: srednja.hr

Otprilike dva dana nakon njihova provođenja, NCVVO objavljuje rješenja svakog od ispita mature. No, prethodnih godina na pojedinim je ispitima dolazilo do izmjena tih ključeva za odgovore nakon ocjenjivanja ispita.

Kako su nekoliko puta objasnili iz NCVVO-a, rješenja koja se objavljuju 48 sati nakon provedbe pojedinog ispita smatraju se privremenim ključevima za odgovore. Privremeni ključevi se objavljuju kako bi pristupnici mogli dobiti uvid u to kako su riješili ispit, a ne kako bi se izračunao točan ukupan rezultat na ispitu. Tijekom ocjenjivanja ispita državne mature stručne radne skupine s ocjenjivačima još jednom pregledavaju privremene ključeve za odgovore te ih korigiraju ako za to postoji potreba. Sve eventualno uočene nepravilnosti u ocjenjivanju učenici mogu i nakon toga prijaviti u postupku davanja prigovora na ocjene državne mature.

Za sada su nakon ocjenjivanja izmijenjeni ključevi za odgovore, odnosno rješenja četiriju ispita provedenih na ljetnom roku mature 2020. – Engleski viša i osnovna razina, Fizika i Kemija. Nove ključeve za odgovore možete vidjeti u dokumentima u nastavku, uz napomenu da se u prvom dijelu dokumenta nalaze zadaci, a potom rješenja. Ako vam dokumenti nisu vidljivi potrebno je osvježiti stranicu.

Engleski jezik – viša razina

Engleski jezik – osnovna razina

Fizika

Download [1.74 MB]

Kemija

Tko bi trebao čuvati učenike na maturi?

 

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.