Pretraga

Studenti organiziraju besplatne pripreme za maturu iz Psihologije: Kreću već ovoga tjedna

A- A+

Prema podacima NCVVO-a, na ljetnom roku ovogodišnje državne mature Psihologiju će polagati preko 4.500 maturanata, što bi značilo da je ona jedan od popularnijih izbornih predmeta. Dobre vijesti stižu iz Zadra, gdje studenti Odjela za psihologiju organiziraju priprema za maturante koji će polagati taj predmet.

Screenshot: YouTube

Pred otprilike 30 tisuća maturanata jedno je od najstresnijih životnih razdoblja – ispiti državne mature. Neki od njih već su duboko u pripremama, a drugi s učenjem tek kreću. Kako bi maturantima olakšali učenje i pripremu za ispit iz predmeta Psihologija, studenti Sveučilišta u Zadru odlučili su organizirati besplatne pripreme.

Izdvojeni članak

Spas u zadnji čas: Pripreme za maturu po nižim cijenama

– I ove godine zadarski studenti psihologije unutar udruge ‘Kasper’ održavaju tradicionalne besplatne pripreme za maturante iz psihologije. To je projekt koji se već godinama održava na inicijativu studenata kako bi budućim studentima olakšali pripremu za državnu maturu. Kao što je već poznato, državna matura je glavni akademski događaj učenika u njihovoj posljednjoj godini srednje škole koji ponekad sa sobom nosi mnoštvo stresa, frustracije i briga. Organiziranjem besplatnih priprema, maturantima je značajno olakšan taj ‘prvi korak’ u kretanju s učenjem, pružena im je podrška i dostupnost studenata za upite o gradivu, poručuju studenti Odjela za psihologiju.

Pripreme kreću već ove subote, 16. ožujka, a održavaju se svake subote od 10 sati. Predavanja će se održavati za svaku nastavnu jedinicu koja se obrađuje u sklopu srednjoškolske nastave, a kroz njih će se kombinirati dva udžbenika propisana ispitnim katalogom za maturu iz Psihologije.

Izdvojeni članak

[GIVEAWAY] Srednja.hr jednom maturantu poklanja Varteks odijelo za maturalnu

Raspored predavanja je sljedeći:

16. ožujka – Uvod u psihologiju
23. ožujka – Biološka psihologija
30. ožujka – Osjeti i percepcija
6. travnja – Učenje i pamćenje
13. travnja – Ličnost i poremećaji
27. travnja – Emocije i motivacija
4. svibnja – Inteligencija i kreativnost
11. svibnja – Razvojna psihologija
18. svibnja – Socijalna psihologija

Predavanja će se održavati u učionici 223 na Odjelu za psihologiju (Stari kampus) u Zadru. Za bilo kakve upite možete se javiti na e-mail [email protected] , a sve obavijesti i relevantne informacije bit će objavljene na Facebook događaju kojeg možete popratiti na ovoj poveznici.

_______________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap