Pretraga

Upravo su objavljena rješenja mature iz Povijesti, pogledajte kako ste riješili ispit

A- A+

NCVVO, centar koji provodi ispite državne mature, upravo je objavio rješenja ispita iz Povijesti koji se pisao u petak. U dokumentu na dnu teksta provjerite koliko ste bodova skupili i kako ste riješili ispit.

povijest državna matura 2022

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Oko 500 maturanata diljem države u petak je pristupilo ispitu iz Povijesti na ljetnom roku ovogodišnje državne mature. Razgovarali smo s nekolicinom pristupnika, a neki od njih izrazili su nezadovoljstvo što nije bilo pitanja o Domovinskom ratu.

Izdvojeni članak
informatika državna matura 2022

NCVVO je objavio rješenja ispita iz Informatike, provjerite koliko ste bodova imali

– Malo je čudno bilo što praktički nije bilo pitanja o Domovinskom ratu, bilo je samo jedno. A Drugi svjetski rat je imao tri do četiri pitanja. Većinom bih rekla da je bilo gradivo prvog i drugog razreda i nije bilo puno poznatih povijesnih događaja, kazala nam je maturantica Nika.

Za ovu godinu se određuje novi prag prolaznosti na svim ispitima, no napomenimo da je na Povijesti prošle godine iznosio 30 posto. Pragove za ostale ocjene i predmete možete vidjeti ovdje.

Ispod možete vidjeti kako ste trebali riješiti zadatke iz Povijesti. Napomena: u dokumentima se najprije nalaze zadaci, a potom i rješenja ispita. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [6.22 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

povijest državna matura 2022
Share via
Copy link
Powered by Social Snap