Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Krapinsko-zagorskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku.

učionica škola nastava

Foto: Unsplash

Upisi u srednje škole u ljetnom roku su završeni te donosimo podatke prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Za Krapinsko-zagorsku županiju vidljivo je kako je program kojeg upisuju učenici s najvećim brojem bodova bio prirodoslovno-matematički smjer u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Prosječni broj bodova upisanih ondje je 79,57. Na drugome mjestu također je prirodoslovno-matematička gimnazija, ovaj put u Srednjoj školi Krapina. Ondje je prosječni broj bodova upisanih iznosio 78,13.

Na listi škola s najvećim prosječnim brojem bodova u Krapinsko-zagorskoj županiji našla su se i tri strukovna smjera. Prosječan broj bodova upisanih u smjer tehničar za mehatroniku u Srednjoj školi Krapina je 75,19. Za smjer tehničar za računalstvo u istoj školi prosječan broj bodova iznosi 74,58. U top deset svrstao se i smjer arhitektonski tehničar u Srednjoj školi Bedekovčina, gdje je prosječni broj bodova iznosio 72,63.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Krapinsko-zagorske županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

krapinsko zagorska zupanija

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

 

učionica škola nastava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap