Čak pet zagrebačkih škola neće biti obnovljeno do jeseni: Poznato gdje će učenici pohađati nastavu

Točno dva mjeseca trebalo je Gradu Zagrebu da objavi gdje će učenici čije su škole maltene uništene u potresu od iduće godine slušati nastavu. Čak pet osnovnih škola do jeseni neće biti spremno primiti učenike pa će oni na nastavu u druge zagrebačke škole. Iz Grada su nam, podsjećamo, sredinom tjedna najavili i kako će za te učenike organizirati prijevoz.

OŠ Miroslava Krleže nakon potresa | foto: Alice Jurak
Okupili se ljutiti roditelji zagrebačkih učenika: Grad nema ideju gdje će naša djeca na nastavu

OŠ Bukovac, OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Miroslava Krleže, Oš Petra Zrinskog i Područna Škola Vugrovec OŠ Vugrovec-Kašina toliko su oštećene u potresu da će njihovi učenici najesen nastavu imati u drugim školama.

Podsjetimo, nedavno su se i ogorčeni roditelji okupili u Facebook grupu ‘Zagrebačke škole nakon potresa’ kako bi upozorili da još ne znaju kakva sudbina njihovu djecu očekuje od jeseni.

No Grad je točno dva mjeseca nakon potresa ispravio grešku te objavio gdje će koji učenici osnovnih škola slušati nastavu.

PROUČITE DOKUMENT:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Sredinom tjedna objavili su i raspored premještaja za učenike potresom uništenih srednjih škola.

Organizirat će i prijevoz

Grad Zagreb otkrio gdje će od jeseni srednjoškolci kojima su škole uništene u potresu slušati nastavu

Grad smo pitali i kako će djeca iz oštećenih škola putovati u nove škole.

– Slobodni smo izvijestiti kako Grad Zagreb, sukladno čl. 69 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, u šk. godini 2019./2020. organizira posebne linije prijevoza za 3.800 učenika iz 19 osnovnih škola te će se za učenike osnovnih škola koji će nastavu pohađati u školi koja nije njihova matična također organizirati prijevoz sukladno gore spomenutom zakonu te tako osigurati njihov siguran dolazak u školu i odlazak iz škole, najavio je pročelnik Ivan Lovrić.

Odgovori