Pretraga

Halo, gdje mi je dijete?!: Nastavnici iz Buja zaboravili učenika na Interliberu

A- A+

Kao i brojni hrvatski školarci, osnovci iz OŠ Mate Balote iz Buja prošlog su se tjedna uputili na međunarodni sajam knjiga, Interliber, koji se održavao u Zagrebu. Jedan od njih nije ni sanjao da će doživjeti pravu noćnu moru – nastavnici su ga ostavili na sajmu i pošli doma bez da su temeljito prebrojali učenike. Shvatili su to tek na odmorištu u Ravnoj Gori kada ih je ljutita majka nazvala i upitala gdje joj je dijete.

Foto: Flickr, Tim Pierce

Kako piše Glasistre.hr, sedamdesetak učenika OŠ Mate Balote iz Buja, 11. je studenog otišlo put Zagreba na Interliber, zajedno sa sedam nastavnika i ravnateljicom Rosanom Jović. Grupa učenika je otišla primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt, a dio je bio na sajmu knjiga.

Izdvojeni članak

Interliber za srednjoškolce: ima li što korisno?

Srećom, učenik se sam uspio snaći

Sve je proteklo u najboljem redu do povratka kući, kada je jedna od nastavnica dobila telefonski poziv od majke, koja je pitala gdje joj je dijete. Kako su u tom trenutku stajali na odmorištu u Ravnoj Gori, nastavnica je odgovorila kako je učenik ‘tu negdje, igra se u snijegu.’

No, dječak, na žalost, nije bio sa svojim prijateljima i kolegama, već na sajmu Interliber, jer očito nastavnici nisu precizno prebrojali sve učenike. Na info-pultu Interlibera na zagrebačkom Velesajmu tražio je način na koji može stupiti u kontakt sa svojim roditeljima. Srećom, učenik se snašao.

– Moram priznati da se dogodio propust za što će biti poduzeti adekvatni koraci i sankcije. Ujedno se ispričavam svim roditeljima, a pogotovo roditeljima dječaka. Naime, nakon razgledavanja sajma sva su djeca iz paviljona otišla do parkirališta s autobusima nakon prebrojavanja. No, to se nažalost događalo van autobusa, a ne unutra, kaže za Glas Istre Rosana Jović.

Izdvojeni članak

Zagreb na šest dana ponovno postaje centar knjiga: Evo što je novo na Interliberu

Učenicima dana uputstva da roditeljima kao razlog kašnjenja navedu ‘tehničke probleme’

Ravnateljica priznaje kako do poziva majke nisu shvatili da im nedostaje jedno dijete, a nakon poziva žurno su pokušali pronaći rješenje jer se Interliber zatvarao za svega pola sata. Ostalim učenicima koji su kolegu čekali u Ravnoj Gori dane su upute da ne šire paniku, već da roditeljima jave de će kasniti radi tehničkih problema.

– Uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja Toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je. Trenutno nad njim obavljamo nadzor radi utvrđivanja ako mu je potrebna kakva pomoć. Naravno da dječak ne zna za to, niti ga netko gnjavi jer ne želimo da osjeti i taj teret, rekla je za Glas Istre Jović.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap