Pretraga

Krenule prijave za stipendiju od 39.000 kn: Pravo imaju učenici koji su upisali ovih 25 zanimanja

A- A+

Grad Zagreb i ove godine dodjeljuje više vrsta stipendija srednjoškolcima. Jedna od njih je i stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Natječaj za učenike prvih razreda otvorene je ove srijede, a pod uvjetom da sljedeća dva razreda prođu s uspjehom dobar, stipendiju mogu primati do kraja srednje. Ukupni iznos stipendije za sve tri godine je 39.000 kuna.

Foto: Unsplash

Grad Zagreb otvorio je natječaj za stipendiju koja se dodjeljuje učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.

Dodjeljuje se za 25 zanimanja

Ukupno će se dodijeliti 100 stipendija učenicima prvih razreda koji su upisali sljedeća zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater kućnih instalacija, keramičar – oblagač, krojač, krovopokrivač i izolater, ličilac – soboslikar  – dekorater, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, staklar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Izdvojeni članak

I u ovoj školskoj godini srednjoškolcima se dodjeljuje 4.300 stipendija od 18.000 kuna

Na natječaj se mogu prijaviti redovni učenici prvog razreda u trogodišnjim programima obrazovanja strukovnih škola Grada Zagreba, koji su državljani RH i imaju neprekidno prebivalište na području Zagreba najmanje jednu godinu prije objave natječaja. Na natječaju ne mogu sudjelovati učenici koji su ponavljali razred u osnovnoj školi i oni koji ponavljaju prvi razred srednje škole.

Ako zadrže dobar prosjek, učenici mogu dobiti ukupno 39.000 kuna

Prilikom izrade liste dobitnika u obzir se uzimaju uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata.

Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci školske godine i za učenike prvog razreda iznosi 1.000 kuna mjesečno. No učenici mogu nastaviti koristiti stipendiju do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da prvi i drugi razred srednje škole za koji su stipendirani završe s najmanje ocjenom dobar. Stipendija za učenike drugog razreda, iznosi 1.300 kuna mjesečno, a za učenike trećeg 1.600 kuna. Ukupno, dakle, učenici mogu dobiti 39.000 kuna kroz sve tri godine.

Natječaj je otvoren do 15. listopada, prijavni obrazac možete preuzeti ovdje, a detalje oko načina prijave možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Download [21.69 KB]

Krenule prijave za stipendiju od 39.000 kn: Pravo imaju učenici koji su upisali ovih 25 zanimanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap