Pretraga

Od ponedjeljka nove mjere: Na neka mjesta uvodi se obveza nošenja maski, ograničavaju se okupljanja

A- A+

Na konferenciji Stožera za medije Davor Božinović i Krunoslav Capak najavili su nove mjere koje na snagu stupaju od ponedjeljka 10. siječnja. Neke od konkretnih mjera odnose se na ograničavanje okupljanja na otvorenom i zatvorenom, a u ugostiteljskim objektima najavljene su puno strože kontrole.

davor božinović

Davor Božinović
Foto: Screenshot YouTube; Nova TV

Od ponedjeljka vrijedit će nove mjere, najavio je danas Stožer na konferenciji za medije. Kako je jučer u Hrvatskoj oboren rekord dnevnog broja zaraženih s više od 9.000 pozitivnih osoba, Stožer je donio nove, strože mjere.

– Zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja s COVID potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Također, tu je i zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a s COVID potvrdama u zatvorenom može biti do 100 osoba. Privatne svečanosti ograničavaju se na maksimalno 20 osoba, a s COVID potvrdama do 50 osoba na privatnoj svečanosti. rekao je Davor Božinović.

Ugostiteljski objekti otvoreni, ali uz pojačane kontrole

Što se tiče ugostiteljskih objekata, oni ostaju otvoreni, ali će se dosta pojačati kontrola.

– Provjeravat će se nose li se maske kada osoba ne sjedi za stolom, provjetrava li se prostor i dezinficira li se redovito objekt, poštuje li s ograničeni broj osoba u objektu, razmak između ljudi i ostale epidemiološke mjere, objasnio je Božinović.

Izdvojeni članak
radovan fuchs srednja.hr+ obrazovnih deset 5 (16)

Ministar Fuchs otkrio što će biti sa školom od ponedjeljka: Nastava ide po predviđenom planu

Obvezne maske na umjetničkim izvedbama, vjerskim obredima, kinima…

No, na neka mjesta uvodi se obvezno nošenje maski, bez obzira na razmak i COVID potvrde.

– Ograničava se broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto popunjenosti tribina. Na otvorenom je taj broj 40 posto. Pojačali bi uporabu maski za lice te bi obveza bila i bez obzira na potvrde nositi ih na umjetničkim izvedbama, vjerskim objektima, muzejima, kinima i slično, objasnio je Božinović.

Ministar je također najavio da se od ponedjeljka primjenjuje i obveza za poslodavce da se uvede rad od kuće kad god je to moguće.

davor božinović
Share via
Copy link
Powered by Social Snap