Pretraga

Olakšanje za učenike i roditelje: Dvije škole ovog grada prelaze na jednosmjensku nastavu

A- A+

Dvije osnovne škole u Koprivnici prelaze na jednosmjensku nastavu. Iz Grada su potvrdili kako će se nastava u Osnovnoj školi Podolice i Osnovnoj školi Đure Estera održavati samo u jutarnjoj smjeni. Jednosmjenska nastava rezultat je investicije vrijedne 60 milijuna kuna zahvaljujući kojoj je izgrađena nova Osnovna škola Podolice.

foto: Pixabay.com

Koprivnički učenici će u dvije osnovne škole od 5. rujna nastavu imati samo ujutro. Zahvaljujući otvaranju novoizgrađene Osnovne škole Podolice na jednosmjenski rad će prijeći i Osnovna škola Đure Estera. U planu je da se od iduće školske godine jednosmjenska nastava izvodi i u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski.

Jednosmjenska nastava bit će olakšanje učenicima i roditeljima, a omogućena je zahvaljujući izgradnji Osnovne škole Podolice. U izgradnju nove škole i osiguravanje uvjeta za jenosmjensku nastavu uloženo je 60 milijuna kuna, a zbog izgradnje nove škole sada je moguća i jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Đure Estera.

Izdvojeni članak
pš selnica

Nastava na svježem zraku: Škola započela izgradnju vrtne sjenice koja će služiti kao učionica

Kako poručuju iz Grada, u planu je jednosmjenska nastava i u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski. Prema trenutnim planovima, ondje će učenici u školu ići samo ujutro od iduće školske godine. Jedina koprivnička škola u kojoj će nastava i dalje biti u dvije smjene je Osnovna škola Braća Radić, ali i ondje postoje planovi za prelazak na jednosmjensku nastavu.

– Grad je izradio projektnu dokumentaciju za dogradnju škole te je cilj da se u narednom periodu osiguraju uvjeti za izvođenje jednosmjenske nastave i u toj školi, poručili su iz Grada.

Copy link
Powered by Social Snap