Pretraga

Partiji organizirani putem Fejsa: Maloljetnici za 50 kuna piju do kasno u noć

A- A+

Nedavno je policija u jednom osječkom kafiću u sitnim noćnim satima ‘pokupila’ 14 maloljetnika, a izgleda da je to bio samo vrh sante leda. Otkriveno je kako na Facebooku postoje profili mladića koji svaki vikend organiziraju privatne zabave za srednjoškolce, koji za 50 kuna mogu piti cijelu noć. Oni pak na takve zabave odlaze pod krinkom rođendanske zabave za koju im roditelji daju novac, a budući da je zabava privatna, ne plaše se policijske racije.

Osječki srednjoškolci vikendima se zabavljaju na partijima za koje doznaju preko Facebooka, a koje organizira mladić za 50 kuna po osobi. Nedavno je osječka policija u kasnonoćnom izlasku zatekla 14 maloljetnih školaraca, i to sve na jednoj lokaciji. Na organizirane tulume upozorili su roditelji maloljetnika, piše Glas Slavonije.

Izdvojeni članak

Policija uhvatila 24 maloljetnika iza 23 sata bez roditeljskog nadzora

Za 50 kuna maloljetnici piju koliko žele

Takve su organizirane zabave vrlo dobro posjećene, jer djeca mlađa od 16 godina uvjerena su kako ondje nema mogućnosti da ih policija uhvati u izlasku nakon 11 sati navečer, kada bi trebali biti u pratnji roditelja ili kod kuće. Mladići koji organiziraju tulume prijavljuju ih kao privatne zabave, primjerice proslave rođendana. Djeca ulaz plaćaju po 50 kuna, koji su tzv. dar za slavljenike, no za taj novac zapravo mogu piti cijelu noć bez ikakvih ograničenja, koja god pića su na mjestu tuluma ponuđena. Novac koji ostaje ‘viška’ ide slavljeniku/slavljenicima.

To ujedno znači kako se na tim mjestima maloljetnicima uredno toče alkoholna pića, iako se na zabavama u svrhu ‘nadzora’ nalazi nekoliko odraslih osoba, nikakva kontrola se ne obavlja. Na parti može ući tko želi, a alkohol se toči svima, bez obzira imaju li 18 ili čak 16 godina.

Izdvojeni članak

Javnost šokirana: Čak 81 posto osmaša konzumira alkohol ili neku vrstu droge


Noćni izlazak pod maskom rođendana

Većina roditelja s kojima su razgovarali novinari Glasa Slavonije djeci tu i tamo dozvoljava noćne izlaske jer ih oni klasificiraju kao privatne rođendandske zabave organizirane putem Facebooka, ‘jer je tako lakše’. Nitko nije znao da se na tim rođendanima zna okupiti i po 20 osoba te da su oni tek izgovor za klasično tulumarenje u klupskoj atmosferi, kao ni da time što daju 50 kuna za poklon zapravo svojoj djeci plaćaju alkoholna pića.

‘Svake subote djeca su na takvim zabavama’

– Kći mi ima gotovo 16 godina, a otkako je krenula u srednju školu, stvara mi pritisak da joj subotom dopustim noćni izlazak, i to do 2 ujutro. Dva puta sam pokleknula i izlazak dopustila jer je išla na zabave u ‘kontroliranim uvjetima’. Obje su zabave organizirane preko Facebooka. Dovezla sam ju na zabavu u 21 sat i došla po nju u 1.30. To mi se isprva činilo u redu. Rekla mi je kako je pila Sprite i jednu Sprite-votku, što znači da nitko nije vodio računa o tome da je maloljetna. Ona je bila po pritiskom cijelog razreda. Polovica te djece ide na takve zabave svake subote! I to da ih roditelji ne dovoze i odvoze. U to sam se sama uvjerila, rekla je majka jedne od djevojčica u izjavi za Glas Slavonije.

Partiji organizirani putem Fejsa: Maloljetnici za 50 kuna piju do kasno u noć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap