Pretraga

Savjetnik odgovorio na optužbe: Moje zaposlenje u SC-u nema veze s članstvom u HDZ-u

A- A+

Mario Župan, savjetnik ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra za studentska pitanja, kaže kako njegovo zaposlenje u SC-u nema nikakve veze s činjenicom da je član HDZ-a. Podsjetimo, zastupnik Mirando Mrsić sa saborske je govornice prozvao SC da zapošljava nesposobne i podobne koji odgovaraju HDZ-ovcu Andriji Mikuliću. Pritom se osvrnuo i na Župana, koji za srednja.hr pojašnjava da, uz razne političke funkcije koje je obnašao, ima i 21 godinu iskustva u privatnom sektoru.

Foto: Srednja.hr

– Moje zaposlenje nema veze s političkom opcijom, mi se u SC-u bavimo studentskim standardom. Sastavnica smo Sveučilišta u Zagrebu, a na Sveučilištu se ne bavi politikom, kaže Mario Župan.

Savjetnik ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra za studentska pitanja, kaže kako njegovo zaposlenje u SC-u nema nikakve veze s činjenicom da je član HDZ-a.

Napao ga Mrsić

Izdvojeni članak

Zastupnik u Saboru opleo po SC-u: Zapošljavaju nesposobne i podobne koji odgovoraju HDZ-ovcu Andriji Mikuliću

A upravo ga je za to, ne prozivajući ga doduše poimenice, optužio saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić.

Prije dva tjedna Mrsić je sa saborske govornice prozvao glavnog državnog inspektora i predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića za netransparentno zapošljavanje u SC-u. Mikulića je tada pitao i kako je zaposlio ‘u Studentskom centru člana HDZ-a Peščenica, a da čovjek u životu nikad u životu nije imao kontakata sa studentima Sveučilišta u Zagrebu’.

To se odnosilo na Župana, koji opovrgava da je zaposlen zbog članske iskaznice.

– To su zli jezici. Već petu godinu zaredom radim u Studentskom centru, ali to nema veze s mojim stranačkim opredjeljenjem, koje je moja privatna stvar, kaže Župan.

Vijećnik, zastupnik u Skuštini, …

U HDZ-u je, dodaje, od 1997., a je u bazu podataka HDZ-a upisan od 2003., kada se revidiralo članstvo.

Izdvojeni članak

SC predložio demobilizaciju dijela Cvjetnog, evo gdje bi se studenti trebali vratiti

Ovih dana dobili smo i izjavu kojoj Mario Župan napušta SDP. Savjetnik ravnatelja pojašnjava nam kako se radi o njegovu imenjaku s kojim nemam nikakve veze.

– Demantiram da sam ikada bio član SDP-a. Već nekoliko godina kruži ta fotografija, ali radi se o drugom Mariu Županu, koji je također s Pešćenice, pojašnjava Župan.

Od 2009. do 2020. u tri je mandata bio vijećnik Vijeća Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, gdje se, kako sam opisuje, bave komunalnim problemima građana.

– Pomagali smo svima i radili za sve. Nikad nismo gledali tko je iz koje stanke, kaže vijećnik.

Ističe i kako je jako ponosan što je bio i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba gdje je, kako kaže, sudjelovao u rješavanju  problema svih građana Grada Zagreba.

Dva desetljeća rada u privatnom sektoru

U profesionalnom smislu, naglašava Župan, iza njega je 21 godina iskustva rada u privatnom sektoru.

– Od 1994. do 2015. bio sam vlasnik privatnog obrta koji se bavio trgovinom i ugostiteljstvom, kao i što sam bio u tijelima Obrtničke komore Zagreb, gdje sam razne dužnosti obnašao volontirajući, prepričava savjetnik za studentska pitanja.

Zaključuje kako u Studentskom centru nije važna stranačka pripadnost, već da rade u interesu studenata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap