Pretraga

Srednjoškolci podržavaju legalizaciju istospolnih brakova

A- A+

Dok su određene zemlje poput Nizozemske, Francuske ili Novog Zelanda legalizirale istospolne brakove, u Hrvatskoj se tome usprotivila Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’. Naime, radi se o okupljenim pojedincima, građanskim i vjerskim udrugama koje promiču općeljudske vrijednosti, a cilj im je skupiti potpise kako bi se raspisao referendum na kojemu bi se građane pitalo jesu li za to da se u Ustav unese odrednica da je brak životna zajednica muškarca i žene. U samo tri dana volonteri Inicijative doživjeli su razne napade i neugodnosti, a mi smo provjerili što o legalizaciji istospolnih brakova misle srednjoškolci.

www.vesti-online.com

U 14 država svijeta gej parovi mogu stupati u brakove, a na Europu otpada čak njih devet među kojima je odnedavno i Francuska. Sve više se raspravlja o legalizaciji istospolnih brakova, čemu se protivi Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ koja okuplja građanske i vjerske udruge te pojedince koji promiču općeljudske vrijednosti.

Volonteri spomenute Inicijative su po Zagrebu postavili štandove te skupljaju potpise građana kako bi se raspisao referendum na kojemu bi se građane pitalo jesu li za to da se u Ustav unese odrednica da je brak životna zajednica muškarca i žene. Potrebno im je skupiti oko 400 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma, a mnogi volonteri su već u prva tri dana doživjeli napade, izazvane požare te druge neugodnosti. Upravo zbog takvih reakcija i cijele buke oko sklapanja istospolnih brakova, provjerili smo što o tome misle srednjoškolci.

Izdvojeni članak

Istospolni brakovi ne utječu na psihički razvoj djece

Neka rade što hoće

– U mom razredu vladaju podjeljena mišljenja. Konzervativniji su protiv, liberalniji za legalizaciju istosponih brakova. Meni iskreno to ne smeta te ne osuđujem nikoga. Što se mene tiče neka rade što hoće, izjavio je maturant Maks iz XV. gimnazije.

Međutim, ne razmišlja samo Maks na taj način. Srednjoškolka Dora također je izjavila kako je njoj svejedno hoće li se homoseksualci vjenčavati ili neće. Prema njenim riječima se veza i brak razlikuju po samo jednom nebitnom papiru te joj nije jasno zašto se tolika buka oko njega stvara.

Izdvojeni članak

Na satu vjeronauka – gej je bolest!

Djetetu su potrebni otac i majka

– Živimo u liberalnom društvu tako da su mi i razmišljanja takva. Osobno ne poznajem nijednog homoseksualnca pa nemam ni pozitivno ni negativno mišljenje. No, ako se vole zašto da im se brani vjenčanje. Ako žele, ne vidim razlog zašto tu ljubav ne bi okrunili brakom, makar samo kod matičara. Što se tiče osnivanja obitelji, ipak mislim da su djetetu potrebni i majka i otac. Tako smo stvoreni i očito je to tako s razlogom, izjavila je Lucija iz V. gimnazije.

Lucija je također istaknula kako misli da ipak parade nisu potrebne jer ne vidi smisla u nametanju svoje ljubavi nekome. Prema njoj je ljubav privatna i preosobna stvar da bi se zbog nje paradiralo po ulicama. – To definitivno nije način na koji će društvo prihvatiti homoseksualnost, nego baš naprotiv. Ako je to već ljubavna veza kao i heteroseksualna, ne treba raditi predstavu od toga, rekla je Lucija.

Srednjoškolci podržavaju legalizaciju istospolnih brakova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap