Pretraga

Studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobili stipendije: Novac za njih skupljali i Vatreni

A- A+

Sedamnaestero mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi svaki će mjesec, kroz cijeli svoj studij, dobivati 1.600 kuna. Oni su već jedanaesta generacija stipendista humanitarne akcije Korak u život, koji je osnovao Rotary kluba Zagreb Kaptol. Sredstva za stipendije ove su godine prikupljali i članovi hrvatske nogometne reporezentacije pa je izbornik Zlatko Dalić dobio zasluženu značku ambasadora akcije.

foto: Korak za život

Novoj generaciji stipendista želimo uspjeh i sreću na putu prema diplomi, izjavio je voditelj humanitarne akcije Korak za život Darko Radišić.

Izdvojeni članak

Ponovno je pomaknuta crta na listi dobitnika državne STEM stipendije

Na svečanosti u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol održana je dodjela stipendija jedanaestoj generaciji stipendista humanitarne akcije Korak u život.

Stipendije u iznosu 1.600,00 kuna mjesečno za cijelo vrijeme studiranja dobilo je sedamnaestero studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Mladi bez roditeljske skrbi, kad navrše 18 godina gube pravo na dom i udomiteljske obitelji te im stoga ovakve stipendije u mnogome mogu pomoći.

Sredstva za još jednu generaciju prikupljali su i članovi hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu akcije Vatreno srce zaklade Hrvatskog nogometnog saveza. Stoga je prva značka ambasadora akcije dodijeljena izborniku Zlatku Daliću.

foto: Korak za život

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Natjecatelj ‘Milijunaša’ odustao na pitanju o Vatrenima: Znate li odgovor za 250.000 kn?

– Ponosni smo što smo i ove godine uspjeli podržati još jednu generaciju studenata u njihovom koraku u život. Posebno smo zahvalni zakladi Hrvatskog nogometnog saveza Vatreno srce, koja je dio sredstava iz svoje akcije usmjerila za Korak u život, kao i Porcheu Hrvatska koji je ove godine posebno podržao akciju. Hvala i svim drugim prijateljima i partnerima koji su se još jednom odazvali pozivu i pomogli u ovogodišnjoj realizaciji projekta, rekao je voditelj humanitarne akcije Darko Radišić.

Ove godine u sklopu Koraka u život pokrenut je mentorski program u kojem će članovi Rotary kluba Zagreb Kaptol mentorirati stipendiste, a po prvi put dodijeljena je stipendija i studentici iz Vojvodine, čime je akcija postala međunarodna.

Ako želite podržati Korak u život, akciji se možete priključiti uplatama na žiro račun HR4723600001502398283.

Studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobili stipendije: Novac za njih skupljali i Vatreni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap