Pretraga

Studija pokazala da nedostatak očinske figure potiče promiskuitetno ponašanje kod djevojaka

A- A+

Djevojke čiji otac nije prisutan u njihovom životu za vrijeme djetinjstva češće postaju seksualno promiskuitetne u kasnijem životu, objavljeno je u novoj studiji. One koje nisu imali očinsku figuru u životu većinom su izgubile nevinost ranije, a osim toga, njihovo je ponašanje rizičnije.

Da je za život djece vrlo važno da imaju oba roditelja zna se odavno, no nova je studija pokazala kako su djevojke odrasle bez oca sklonije seksualno rizičnom ponašanju od onih koje su odrastale uz očinsku figuru, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Otkrivena granica promiskuiteta

Odnos između oca i kćeri utječe na seksualno ponašanje djevojaka u starijoj dobi

Istraživači sa teksaškog Kršćanskog sveučilišta u Fort Worthu ispitali su 64 ženske studentice o njihovoj vezi s očevima i zamolili ih odgovore na pitanja o seksu, uključujući korištenje kondoma i frekventnosti. Nalazi istraživanja su pokazali kako su one djevojke koje su imali nestabilnu ili nepostojeću vezu s ocem sklonije gubitku nevinosti u ranijoj dobi, a također su sklonije i rizičnom seksualnom ponašanju.

Polovica ispitanica uključenih u studiju zamoljene su da pišu o vremenima kad njihov biološki otac nije bio prisutan za vrijeme nekog njihovog bitnog događaja u životu. Druga je grupa pak trebala detaljno opisati situaciju u kojoj je njihov otac bio fizički ili psihički prisutan.

Izdvojeni članak

Dokazano: Studenti više ne gledaju na seks jednako

Djevojke razočarane od strane oca u djetinjstvu seksualno popustljivije

Prva je grupa trebala dodati slova u riječi gdje su ona nedostajala (S_X, _AKD_D), a druga je grupa dobila listu izjava o seksualnoj popustljivosti poput izjave ‘Seks bez ljubavi je u redu’, te su trebale ocijeniti koliko se s određenom izjavom slažu.

Istraživači su otkrili da su one studentice koje su razmišljale o razočaranju koje im je priredio otac sklonije popunjavati gore spomenute riječi tako da ispadnu riječi ‘SEX’ i ‘NAKED’. One koje su razmišljale o očinskoj potpori koje su dobivale u djetinjstvu većinom nisu nudile takve odgovore.

Studija pokazala da nedostatak očinske figure potiče promiskuitetno ponašanje kod djevojaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap