Pretraga

Izazov na TikToku može biti smrtonosan: Djeca padala u nesvijest, neki su slomili kosti glave

A- A+

Izazovi koje u najmanju ruku možemo nazvati čudnima nastavljaju se širiti društvenim mrežama. Nakon što su ljudi iskakali iz kretajućih automobila, žvakali kapsule s deterdžentom i jeli prehrambene proizvode zajedno s njihovom ambalažom, djeca su upala u novi krug izazova i to na Tik Toku – društvenoj mreži koja je stekla ogromnu popularnost među mladima. Radi se o izazovu koji se naziva Skull Breaker – jedna osoba skoči, a druge dvije joj podmeću noge dok je u skoku te osoba pada na leđa (nekad i na glavu). Zbog slučajeva slamanja kostiju i drugih opasnih posljedica, pokušava se stati na kraj ovom izazovu.

Screenshot YouTube

TikTok je društvena mreža na kojoj se dijele kratki video zapisi. Vrlo je popularna među djecom i mladima te ima više od pola milijarde korisnika u svijetu. Upravo se na TikToku počeo širiti jedan od novijih “glupih” izazova koji može dovesti do opasnih posljedica, a u najgorem slučaju i smrti.

Radi se o #skullbreakerchallenge izazovu u kojem su akteri video zapisa najčešće tri osobe koje stoje ju vodoravnoj liniji. Prvi skaču dvojica koja stoje na vanjskim dijelovima, a potom skače osoba u sredini. Dok je ta osoba u skoku, ostale dvije joj podmeću nogu i osoba pada na leđa. Izazov je navodno krenuo iz Južne Amerike.

@youngmix_officialDon’t get caught lagging #fyp#fy#foryou#jump#trip#tripping#lagging#foryoupage#jumping♬ Jump – Kris Kross

@george_foxlow2121This was so funny!????#trippingup #trend #viral#xyzbca#jump #fallingover♬ Chinese New Year – SALES

@tiktokdrawingladsThe last one broke his spine and got concussed don’t let it flop. #trip#jump#lol#fyp#dontletitflop#oof#foryoupage#foruyou♬ Pump – Valentino Khan
Naravno, izazov je opasan jer se lako može dogoditi da osoba krivo padne. U nekoliko slučajeva dogodilo se da bi osobe pale u nesvijest, a neke su slomile kosti ruku ili ramena, te kosti glave. Jedna mama prije dva tjedna na Facebooku je podijelila fotografije svojeg sina koji je zbog izazova završio u bolnici jer je pao na lice i zadobio, između ostalog, ozljede glave. Ona nije jedina koja je upozorila na opasnost ovog izazova.
Na TikToku se zbog toga ispod svakog ovakvog videa mogu pronaći komentari korisnika da se radi o opasnom izazovu, a snimljen je i velik broj videa koji upozoravaju na opasnost te potiču sve da prestanu to raditi.

@heliosberlinbuchStoppt die #skullbreakerchallenge. Die ist echt gefährlich und ihr könnt euch richtig verletzen… #fy#foryou#fürdich#nurse#neinneinnein♬ Nein (feat. Camira) – Mike Singer
I jedna škola u Americi na svojem Facebooku je podijelila upozorenje o opasnosti izazova.


Copy link
Powered by Social Snap