Pretraga

Ljestvica rekorda podignuta još više: Hit ljeta na YouTubeu premašio 4 milijarde pregleda

A- A+

U siječnju 2017. na YouTube-u je osvanula nova pjesma Luisa Fonsija, ‘Despacito’. Zainteresiralo je to tek nešto malo širi krug od njegove uobičajene fan-baze, sve dok se na istoj platformi nije pojavila obrada s Justinom Bieberom. Pjesma je ubrzo počela rušiti rekorde slušanosti, a sve gledaniji je postajao i originalni video, koji je početkom kolovoza oborio rekord s brojem pregleda od tri milijarde. Danas, samo dva mjeseca poslije, video broji 4.004.067.011 prikaza.

Screenshot: YouTube

Neizvjesna utrka između ‘Despacita’ Luisa Fonsija i ‘See You Again’ Wiza Khalife nije trajala predugo.

Izdvojeni članak

‘Despacito’ je rapidito osvojio svijet: 9 zanimljivih činjenica o novom YouTube rekorderu

Nakon što je ‘Despacito’ prvi prešao tri milijarde pregleda, interes za pjesmu nije padao. U dva mjeseca pjesma je sakupila dodatnu milijardu pregleda i u trenutku pisanja ovih redaka na YouTubeu broji 4.004.067.011 prikaza.

Na 3,15 milijardi pregleda ostala je pjesma ‘See You Again’, dok ‘Gangnam Style’ trenutno ima 2,97 milijardi prikaza. Uz spomenute, još 13 YouTube videa broji preko dvije milijarde pregleda.

Dodajmo za kraj kako će Luis Fonsi u sklopu svoje svjetske turneje 26. studenog održati koncert i u zagrebačkoj Areni. Publika će tako imati prilike uživo čuti njegov ljetni hit, a izvodit će i pjesme sa svojih osam prijašnjih albuma.

Ljestvica rekorda podignuta još više: Hit ljeta na YouTubeu premašio 4 milijarde pregleda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap