Pretraga

Možeš li se zaposliti na svemirskom brodu? Odgovore na ovo i mnoga druga zanimljiva pitanja saznaj na Europskoj noći istraživača

A- A+

Europska noć istraživača tradicionalno se održava zadnjeg petka u rujnu u mnogim europskim gradovima. Tako će ovog petka, 28. rujna, i u četiri hrvatska grada posjetitelji moći uživati u zanimljivom programu. U Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli od 17 do 22 sata na javnim gradskim površinama za svakoga će se naći ponešto.

Foto: Facebook Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Europskom noći istraživača Europska komisija već dugi niz godina želi popularizirati znanost i to uvijek zadnjeg petka u mjesecu rujnu od 17 do 22 sata na javnim površinama gradova. U Hrvatskoj se Noć istraživača odvija 28. rujna u četiri grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli. 

Izdvojeni članak

Jeste li poslastica za krvopije? Srednjoškolci iz Rijeke istraživanjem otkrili koga komarci najviše vole

Uz bogat i veoma zanimljiv program, istraživači će imati štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjene mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava i učenje uz igru.

Zagreb – zabavni pokusi iz fizike, sladoled od tekućeg dušika i rad na svemirskom brodu

 

Na Europskom trgu u Zagrebu posjetitelji će moći uživati u zabavnom programu. Facebook događaj zagrebačke Noći istraživača stalno podsjeća na sve detalje programa, a cjelokupni program donosimo u nastavku. Zanimljivo je izdvojiti zabavni pokus iz fizike: Lansiraj vlastitu raketu, program iz kemije u kuhinji: kako napraviti svog ljigavca te program Filozofskog fakulteta: Zvjezdana flota želi tebe! – saznaj imaš li potrebne osobine za rad na svemirskom brodu?

Ništa manje zanimljiv program u Splitu, Rijeci i Puli

U Splitu će se Europska noć istraživača održati na dvije lokacije: na Rivi te u podrumima Dioklecijanove palače. Program možete pročitati na ovom linku, a nama je u oči upao program pod nazivom  Početak i evolucija svemira. 

Izdvojeni članak

Matematika vam može nanijeti stvarnu bol

Rijeka će svoju noć istraživača održati u Tower Center Rijeka. Cijeli program možete pogledati u nastavku, a mi izdvajamo: Tajne šifririanja ili skrivanje tajni, kako izraditi prirodnu kozmetiku i zašto se zgrade ruše.

Na tri lokacije u Puli posjetitelji će moći uživati u bogatom programu Noći istraživača koji možete pronaći na gornjem linku. Lokacije su: Trg forum, Galerija Cvajner i Kino Valli, a jedna od aktivnosti je i istraživanje rimske Pule.

Organizacija Europske noći istraživača je glavna aktivnost projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020. – Obzor 2020., broj ugovora 818748.

 

Možeš li se zaposliti na svemirskom brodu? Odgovore na ovo i mnoga druga zanimljiva pitanja saznaj na Europskoj noći istraživača
Share via
Copy link
Powered by Social Snap