Pretraga

Na tržište stižu 3D printeri za slatkiše od šećera

A- A+

Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavljena su dva 3D printera koji izrađuju slastice od šećera. Prvi put su novinari i posjetitelji sajma imali priliku kušati proizvode napravljene na ovaj način, a printeri se uskoro pojavljuju na tržištu, a cijena će se kretati između 5 i 10 tisuća dolara.

3ders.org

U Las Vegasu na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike predstavljena su dva 3D printera za izradu hrane koji će se uskoro naći na tržištu. Priliku da kušaju isprintane prehrambene proizvode su imali novinari i posjetitelji.

– Printanje hrane se do nedavno činilo kao znanstvena fantastika, ali to je upravo ono što se ovdje događa. Proizvodi koji izlaze iz 3D printera zaista imaju dobar okus, kazao je BBC-jev novinar Rory Cellan Jones nakon što je kušao isprintanu čokoladu.

Izdvojeni članak

Revolucija u 3D formatu: Kinezi pokušavaju ‘isprintati’ avion

U Las Vegasu zainteresirani su imali priliku na djelu vidjeti dva uređaja koji prave slastice bazirane na šećeru. Osim samog načina izrade revolucionarna je i činjenica da su Chefjet i Chefjet Pro, kako se printeri nazivaju, u stanju izraditi slastice oblika kakvi se ne daju ostvariti tradicionalnim putem.

Oba modela mogu proizvoditi čokoladu ili slatkiše od šećera s okusima, no veći Chefjet Pro je u stanju to činiti u više boja te izrađivati slatke slike izvnredne kvalitete.

Predstavljeni printeri uskoro će se pojaviti i na tržištu, a cijena će biti pozamašna. Naime, manji i slabiji Chefjet će koštati oko 5 tisuća dolara, dok će naprednija verzija biti dvostruko skuplja.

Važno je napomenuti da je i NASA odlučila prošle godine uložiti znatnija sredstva u razvoj funkcionalnih 3D printera koji će izrađivati različite vrste hrane.

Copy link
Powered by Social Snap