Pretraga

Nakon 11 godina javnog života, jedna od najpopularnijih YouTuberica otkrila da je transrodna osoba

A- A+

Jedna od najpopularnijih europskih YouTuberica, i uopće beauty YouTubera na svijetu, Nizozemkinja Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager), otkrila je kako je transrodna osoba. Nakon 11 godina javnog života na toj platformi snimila je video pod nazivom ‘I’m coming out’ u kojemu pojašnjava kako je od rođenja bila svjesna činjenice da je rođena u pogrešnom tijelu te da je oslobađajuće priznati pratiteljima svoju stvarnu priču.

Screenshot: YouTube

Sa svojih 12,7 milijuna pretplatnika, Nikkie Tutorials jedna je od najpoznatijih YouTubera na svijetu. Svoj beauty kanal pokrenula je prije punih 11 godina, ali nitko od njenih pratitelja nije bio upoznat s njenom stvarnom životnom pričom – da je Nikkie transrodna osoba.

U posljednje vrijeme bila je žrtva ucjene od strane pojedinaca koji su joj prijetili da će njenu priču pustiti u medije, nakon čega je odlučila snimiti video u kojemu otkriva istinu o svom putu.

Podrška majke i nastavnika

Izdvojeni članak

Najpopularniji YouTuber na svijetu najavio da uzima pauzu od ove platforme

Iako je, kaže, njena majka u trudnoći bila uvjerena da nosi djevojčicu, Nikkie se rodila kao dječak. Ipak, uvijek se igrala s lutkama, voljela je lakirati nokte, šminkati se i odijevati u haljine. U potpunosti se osjećala kao djevojčica. U svemu je imala podršku majke i u šestoj godini života pustila je kosu, a do osme se potpuno počela i u javnosti odijevati kao djevojčica. Osim majke, ogromnu podršku pružali su joj i nastavnici u školi, ali i veliki broj vršnjaka, iako je bilo pojedinaca koji su ju zadirkivali.

– Uvijek ću biti zahvalna nastavnicima u svojoj školi koji su me podupirali na tom putovanju, priča Nikkie u svom videu.

Najteži dio odrastanja bilo je upoznavanje novih ljudi i zbližavanje s njima, te otkrivanje stvarnog stanja stvari. Kaže kako joj je i nakon same tranzicije bilo teško priznati novostečenim prijateljima da je prošla kroz taj proces te smatra da je to poglavlje zapravo nemoguće do kraja zatvoriti.

– Sada to prihvaćam jer je vrijeme da ja budem ja pred svima vama, istaknula je u videu.

https://www.instagram.com/p/BxYDw72jWcD/

Kroz tranziciju prolazila već dok je imala kanal na YouTubeu

Otkrila je kako je prošla kroz potpunu tranziciju do 19. godine, a u 14. godini hormoni su joj pomogli da zaustavi rast u visinu, jer je i inače vrlo visoka (oko 189 cm).

– Prolazila sam kroz tranziciju dok sam već bila na YouTubeu. Kada to sada govorim zvuči mi ludo, ali doslovno sam odrasla i transformirala se u sebe pred svima vama.

Izdvojeni članak

Otvorili Youtube kanal o studiranju u Danskoj: ‘U Hrvatskoj fali praktične nastave i bližeg odnosa profesora i studenata’

Svom sadašnjem zaručniku Dylanu, dodaje, ispričala je svoju priču tek kada je bila sigurna da mu u potpunosti može vjerovati, ali priznaje kako žali što to ipak nije učinila ranije. Ističe da je bio šokiran, ali da je to njihova privatna stvar na kojoj rade.

– Ako ovo gledate i u sličnoj ste situaciji i istinski ste se zaljubili u nekoga – morate toj osobi u nekom trenutku priznati istinu. Oni to zaslužuju i trebaju, ne smijete im to tajiti, vjerujte mi.

Dodaje kako je nakon 11 godina postojanja njenog kanala vrlo oslobađajuće priznati pratiteljima istinu o svom životnom putu, i da želi istaknuti kako je ona i dalje ista Nikkie, da se ništa neće promijeniti i da ne želi da joj pratitelji prestanu vjerovati ili da ju počnu gledati drugačijim očima.

– Ništa se ne mijenja jer na kraju dana strast broj jedan na mom kanalu i dalje ostaje pokazati moć šminke. Uvijek sam željela živjeti u svijetu gdje bih vidjela stvarnu sebe, kao Nikkie, kao ženu, kao djevojku. I ovo je bio moj način. Ovo je bio moj slobodni svijet u kojem u ja zaista mogu biti ja i vi me niste osuđivali ni zbog čega. Na posljetku, moja priča je predivna i ponosna sam na nju, zaključila je Nikkie.

Video u kojemu otkriva svoj životni put u 20 sati pregledalo je preko 17 milijuna ljudi, te je broj jedan u YouTube trendovima na našem području.

Nakon 11 godina javnog života, jedna od najpopularnijih YouTuberica otkrila da je transrodna osoba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap