Pretraga

Pazite da se ne zaigrate previše: Instagram postavlja upozorenja na fotošopirane fotke

A- A+

Nedavno je Instagram počeo posebno označavati videe koji sadrže lažne informacije. Sada takvu oznaku dobivaju i fotografije koje su naočigled obrađene u photoshopu.

Foto: Unsplash; Charles

Fotograf Toby Harriman primijetio je kako je Instagram počeo pojedine fotografije zatamnjivati, a na tamnog podlozi ispisano je upozorenje ‘lažna informacija’ (false information). Korisnici i dalje imaju mogućnost vidjeti fotografiju, kao i pročitati zašto je ona označena kao lažna informacija, prenosi hypebeast.com.

Izdvojeni članak

Brojni Hrvati dobili su ovu prijeteću poruku, policija upozorava: Ne odgovarajte na nju

– Zanimljivo za vidjeti, ali pitam se je li ovo možda otišlo predaleko. Bez obzira na to što volim da je jasno naznačena razlika između stvarnog i fotošopiranog, imam ogromno poštovanje za digitalnu umjetnost i ne želim ‘klikati’ kroz barijeru da bi vidio fotografiju, napisao je Harriman uz snimke zaslona Instagrama iz kojih je vidljivo kako nova značajka izgleda.

Kako piše hypebeast.com, Instagram određuje autentičnost fotografije koristeći kombinaciju feedbacka korisnika i tehnologije. Fotografija se tada prosljeđuje trećoj, neovisnoj stranci, koja provjerava točnost informacija.

Ako ju ocjene lažnom, fotografija dobiva upozorenje ‘lažna informacija’ i neće se pojavljivati na Instagramovoj ‘explore’ stranici i stranici s oznakama.

Copy link
Powered by Social Snap