Pretraga

Postojana frizura, ‘tuđmanovke’ i san da postane pilot: Ovako je kao dječak izgledao jedan od najpopularnijih kuhara u Hrvata

A- A+

Chefa Matu Jankovića šira je hrvatska javnost upoznala pred nešto više od pet godina, kada je bio član žirija u popularnom kulinarskom showu ‘MasterChef’. Danas ga imamo prilike gledati u sličnoj ulozi, ovoga puta u natjecateljskoj emisiji ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. No, Mate nije oduvijek želio biti kuhar.

Screenshot: YouTubeate Jan

Kako je pred šest godina ispričao za Večernji list, popularni kuhar i jedan od omiljenijih članova žirija emisije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’, Mate Janković, sanjao je da postane pilot. Kaže, volio je avione i visine, ali oduvijek se, ne bi li pomogao majci, petljao po kuhinji.

Izdvojeni članak

Glumica koja je utjelovila lažljivu Melitu danas je profesorica na Filozofskom i fizički se skoro uopće nije promijenila

– Ostavljala mi je ručkove koje sam morao završiti pa mogu reći da sam kuhao od malih nogu. No, u profesionalnu kuhinju otišao sam neplanski, zahvaljujući profesoru iz ugostiteljske škole koji me je pozvao na praksu. Probao sam raditi i ostao, kazao je Janković za Večernji list.

Danas spada u vrhunske hrvatske kuhare i promotor je odlične gastronomije, pa ne čudi da je upravo on bio domaćin svjetski poznatom chefu Anthonyju Bourdainu u njegovu putopisno-kulinarskom showu ‘Anthony Bourdain: No Reservations’.

Malo smo bili znatiželjni i zavirili u Matin album na Instagramu i baš se iznenadili kada smo naišli na par njegovih fotografija iz djetinjstva, koje Mate sa svojim pratiteljima na mreži očito vrlo rado dijeli.

– Ja, s 9 godina na fotografiji iz putovnice. Sve je bilo jednostavno, mislio sam da ću postati astronaut i da su svi dobri. Očito nisam astronaut i sada znam da ljudi imaju tendenciju biti glupi i zli, napisao je Mate uz fotografiju sebe kao devetogodišnjaka, na kojoj, složit ćete se, teško da ga možete prepoznati.

https://www.instagram.com/p/BZicXW7haMY/?taken-by=matejankovic

Ni dvije godine kasnije nije se puno promijenio, a kako se našalio u opisu fotografije njegov, šarmantni ‘look’ baš i nije bio prepoznat.

https://www.instagram.com/p/BYdzl0ZBlpY/?taken-by=matejankovic

Par godina kasnije, Mate je nabavio nove naočale, a da se vremeplovom vratimo u 2006., tada bismo ga već vjerojatno uspjeli prepoznali na ulici.

https://www.instagram.com/p/BcSI-NDBH-s/?taken-by=matejankovic

Copy link
Powered by Social Snap