Pretraga

[Videoteka] Naš najgledaniji video u 2014. skupio je više od 900 tisuća pogleda

A- A+

Za vas smo i ove godine pripremili brojne video uratke na našem YouTube kanalu. Kako bi vam što bolje i neposrednije prenijeli sve najvažnije događaje, objektiv naše kamere neumorno je hvatao zbivanja iza svakog ugla pa vam sada izdvajamo naše najgledanije priče iz 2014. godine.

Na kraju ove godine izdvajamo vam naša najgledanija i najvažnija YouTube videa. U našoj videoteci provjerite jeste li možda propustili neki od najzanimljivijih događaja koje je uhvatila naša kamera.

Još jednom uživajte u video materijalu koji smo vam pripremili u 2014. i zagrijte se za nove uratke, koje ćemo vam prirediti u sljedećoj godini.

Zagrebačka norijada i novinar Pixsella

Povorka za norijadu u Zagrebu i ove je godine krenula s glavnog zagrebačkog trga. Tamo se već tradicionalno okupljaju srednjoškolci koji su napokon priveli kraju svoje školsko obrazovanje. Gađanje brašnom, pjevanje, zviždanje, kupanje u fontani i pijano teturanje uobičajeni su sadržaj na ovom ispitu zrelosti.

Ali ovog puta, osim maturanata i maturantica, okupao se i novinar Pixsella. Njega su sa skupocjenom opremom, podmuklo s leđa, u vodu gurnula dva maturanta. Ovaj nemili događaj zabilježila je samo naša kamera. Osim toga, jedino smo mi imali i fotografije drugog incidenta, pri kojem je novinar Z1 televizije završio u Manduševcu. Brojni hrvatski mediji podijelili su našu snimku, a ovaj ružan događaj prikazan je i na američkoj kabelskoj televiziji pa nam je najgledaniji video skupio više od 900 tisuća prikaza. Kako je izgledala cijela norijada također možete pogledati na youtube kanalu portala srednja.hr.

Predavanje Rimca pogledalo nekoliko tisuća ljudi

Najpoznatiji hrvatski inovator u svibnju je održao zanimljivo predavanje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje pa je i naša kamera snimila što je Mate Rimac ispričao pred punom dvoranom FSB-a.

Studenti su pokazali veliki interes, a svi koji su bili dovoljno strpljivi mogli su se i sami uvjeriti da njegov najpoznatiji model električnog automobila stvarno može voziti našim cestama. Svi koji to još uvijek ne vjeruju neka pogledaju naš video s predavanja. Na kraju možete čuti izjavu Mate Rimca i pogledati ‘polijetanje hrvatskog Batmobilea’.

Hladni i Rade Ulica u studiju 33 Bande

Rap grupa HIGH5 ove godine je izbacila nekoliko hitova, ali i pokrenula studio u koji dolaze snimati mlade nade. Kako bi iz prve ruke provjerili tko se krije iza novog zagrebačkog rap vala posjetili smo ih u njihovoj maloj radionici.

Tamo su nas dočekali Rade Ulica i Hladni, a osim njih, prisutni su bili i drugi članovi njihove opasne 33 Bande. Što se dogodilo i kako smo se izvukli iz tog opasnog geta pročitajte na gornjoj poveznici, a u videu ispod pogledajte kako izgleda njihova ‘buksa’ i zagrijavanje Hladnog i Rade Ulice.

Zagrebačke mažoretkinje demonstrirale svoju vještinu

Zagrebačke mažoretkinje na svom su treningu pred objektivom naše kamere pokazale svoje umijeće. Ova najpoznatija mažoret grupa oduševila nas je svojim plesnim koreografijama.

Zaista je fascinantno njihovo vješto baratanje štapom pa nas brojne titule, koje su postigli proteklih godina, više i ne iznenađuju nakon što smo pogledali što sve mogu ove tradicionalne predstavnice hrvatskog glavnom grada. U našem videu pogledajte zašto su ove simpatične djevojke već 13 puta osvajale Europsko, a 18 puta Hrvatsko prvenstvo.

Intervju s dekanom EFZG-a o ‘Slučaju referada’

Portal srednja.hr prvi je stao u obranu studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Naša novinarka detaljno je proučila sve propuste Stegovnog povjerenstva, koji je strogo kaznio tri studentice zbog komentara na Facebooku.

Nakon što je većina relevantnih medija preuzela našu vijest, stvorio se pritisak na upravu fakulteta pa se na kraju i sam dekan Lajoš Žager uvjerio u propuste Povjerenstva te je poništio izrečene mjere studenticama. Što o ‘Slučaju referada’ misle studenti EFZG-a možete pogledati u našoj anketi, a u videu ispod pogledajte cijeli intervju s dekanom Ekonomskog fakulteta, koji smo snimili prije ukidanja odluke. Kao odgovor na cijeli ‘Slučaj referada’ napravili smo i naš prvi spot za novu himnu ekonomije pa uživajte i u našem glazbenom broju.

Videa koja ste propustili pogledati

Osim pet najpopularnijih, voljeli bi vas podsjetiti i na neke naše uratke koji nisu postigli veliku popularnost, a svejedno nam se čini da bi vam bilo zanimljivo pogledati ih.

Pogledajte naš najnoviji video u kojem smo intervjuirali najmlađeg kandidata za predsjednika u povijesti hrvatske demokracije, a uživajte i u našim minijaturama u kojima vam prikazujemo radni dan Gričkog topnika i Zagrebačkog nažigača.

Preporučujemo vam i da provjerite kako izgleda život u muzičkom paviljonu Studentskog doma Lašćina, a usput možete vidjeti i  otvorenje nove zgrade Muzičke akademije na Trgu maršala Tita.

Osim toga, zanimljivo je bilo i na snimanju pripreme za brucošijadu FER-a, a lijepo se prisjetiti i posjeta kultnom zagrebačkom mjestu gdje se već više od 50 godina okupljaju generacije istarskih studenata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap